Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het Stadmakerscongres agendeerde de inclusieve stad. Terecht. Maar de gemeente verzuimde het om de 1.000 aanwezige stadmakers onderdeel van de eigen zoektocht te maken, en deed daarmee diens inspanningen tekort. Hoe kwam dat?

Een voetballer die in zijn hoofd alleen maar bezig is met winnen, vergeet zijn taak in het elftal. Natuurlijk, geloof in eigen kunnen is essentieel om te kunnen slagen. Maar een teamprestatie lever je door urenlange training, ingestudeerde routines en gezamenlijk opgebouwd doorzettingsvermogen. Daarvoor is de trainer en technische staf in de eerste plaats verantwoordelijk. De spelers doen – als het goed is – de rest.
Maar uiteindelijk telt in het voetbal alleen de winst. Rotterdam heeft in 2014 bij donderslag een winnaarsimago aangemeten gekregen. De New York Times nam Rotterdam op in de top10 van de Places to go voor dat jaar. De boodschap: Rotterdam doet er internationaal toe. Wethouder Maarten Struijvenberg was er als de kippen bij om voor de NOS-camera’s de felbegeerde status van toeristische hotspot uit te leggen als ideale vestigingsvoorwaarde voor bedrijven.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina