Ga naar de inhoud

Sabine Biesheuvel: “Het helpt wel dat je dat stel debielen bent dat in een oud tropisch zwembad zit” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de laatste week van 2017 blikken we terug- of vooruit in een serie eindejaarsinterviews. Voor Sabine Biesheuvel was dit het jaar waarin zij en haar team het oude Tropicana veranderden in BlueCity: 12.000 vierkante meter aan circulair te verbouwen ruimte en plek voor innovatie. Ze maakt Rotterdam daarmee tot landelijk voorbeeld voor een nieuwe economie.
“Vorig jaar december was dit nog een bouwput. Nu zitten er twintig serieuze bedrijven in de kantoren, we zijn wat dat betreft echt aan het opleveren”, vertelt Biesheuvel terwijl we door de enorme kantoorvleugel van het oude zwembad Tropicana lopen, met koffie “in een whiskeyglas van de oude disco”.

DaphnevanDrenth-Versbeton-Bluecity010-web9
beeld: Daphne van Drenth

Al één reactie — discussieer mee!

 • Één van de beste initiatieven van Rotterdam. Ipv dat Rotterdam geld steekt in de energie verslindende nuttelozen surfgolfslagbad, waar NIEMAND op zit te wachten, dat elk jaar maar meer geld gaat kosten want men kan alleen maar draaien op subiside, had men hier of in soort gelijke projecten moeten investeren!

  Platte daken overal, waarom ligt daar geen groen op of wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor toiletwater in het flatgebouw, drinkwater als toiletwater gebruiken, is eigenlijk absurd!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures