Ga naar de inhoud

Sabine Biesheuvel: “Het helpt wel dat je dat stel debielen bent dat in een oud tropisch zwembad zit” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de laatste week van 2017 blikken we terug- of vooruit in een serie eindejaarsinterviews. Voor Sabine Biesheuvel was dit het jaar waarin zij en haar team het oude Tropicana veranderden in BlueCity: 12.000 vierkante meter aan circulair te verbouwen ruimte en plek voor innovatie. Ze maakt Rotterdam daarmee tot landelijk voorbeeld voor een nieuwe economie.
“Vorig jaar december was dit nog een bouwput. Nu zitten er twintig serieuze bedrijven in de kantoren, we zijn wat dat betreft echt aan het opleveren”, vertelt Biesheuvel terwijl we door de enorme kantoorvleugel van het oude zwembad Tropicana lopen, met koffie “in een whiskeyglas van de oude disco”.

DaphnevanDrenth-Versbeton-Bluecity010-web9
beeld: Daphne van Drenth

Al één reactie — discussieer mee!

 • Één van de beste initiatieven van Rotterdam. Ipv dat Rotterdam geld steekt in de energie verslindende nuttelozen surfgolfslagbad, waar NIEMAND op zit te wachten, dat elk jaar maar meer geld gaat kosten want men kan alleen maar draaien op subiside, had men hier of in soort gelijke projecten moeten investeren!

  Platte daken overal, waarom ligt daar geen groen op of wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor toiletwater in het flatgebouw, drinkwater als toiletwater gebruiken, is eigenlijk absurd!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures