Ga naar de inhoud

Barbara Kathmann: “Deze periode is op de winkel gepast, en dat is niet eens heel goed gegaan” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Voor de PvdA wordt het dit jaar erop of eronder. In 2017 leed de partij een pijnlijke nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen: meer Rotterdammers stemden op DENK dan op de PvdA. Hoe gaat lijsttrekker Barbara Kathmann de gemeenteraadsverkiezingen in?

P1350995-2
beeld: Jasmijn Krol

Al 18 reacties — discussieer mee!

 • Ik hoop dat Barbara Kathmann van de PVDA hier ook de reacties zal lezen,en daarbij goed zal nadenken wat er nu werkelijk allemaal speelt in Rotterdam,en hoe de burger deze lastige boze barre gemeenteraad de laatste jaren heeft ervaren.
  Barbara Kathmann heeft gelukkig wel ingezien dat er inderdaad níet goed op de winkel is gepast.
  PVDA,NIDA,SP,GL en DENK help ons Rotterdammers uit de harde pijnlijke boze gemeenteraad die we nu hebben,het is zo moeilijk leven zo en deprimerend.
  Samenhang mededogen en liefde missen we in de stad.

 • De koopkracht van minima is gedaald,vooral voor alleenstaanden.
  De toeslagen voor alleenstaanden zijn afgeschaft.
  De afvalstoffenheffing moet straks volledig betaald worden door minima.
  Minima en bijstandsgerechtigden worden steeds in verkiezingsprogramma’s opgenomen, om nog meer represailles en mensonterende wetten erover heen te storten,in het kader van minder.

  De stad is totaal geen afspiegeling van de samenleving,de binnenstad zeker niet qua horeca en winkels.
  Ook de binnenstad die nu verdicht moet worden met woningen die weer voor enkele bepaalde groepen zijn bedoeld,wat de afspiegeling van de stad niet is.Ze mogen er wel te shoppen maar wonen er niet.
  Graag ook in het centrum verdeling van rijk en arm niet alleen in west of noord.
  Het horeca aanbod in de binnenstad is voor bijna 90% gericht op bakfiets/hippe burgers/studenten uit Engeland/alternatieve geitenwollen sokken burgers/studentikoze Engels pratende meisjes.
  En dat in een wereldstad een havenstad?
  Wat moeten de mensen die deze sfeer niet leuk vinden nu doen?
  Surinaamse,Turkse,Arabische burgers zien hun horeca maar dichtgaan door gemeente wetten,die kunnen geen kant op in de stad er is geen aanbod,een temperamentvolle Surinaamse gaat niet in een gezapig koffiebarretje een bagel eten en dan tuttig als een studentikoos popje spelen die Engels praat.Zo doodsaai echt deprimerend gewoon.
  Die Surninaamse wil swingen op haar goud lamé schoenen in een Caribische sfeer,maar de gemeente houd met allerlei wetten deze zaken tegen om te realiseren.
  Mede door horeca beleidregels en sluitingstijden,maar wil je een koffiebar openen nou hupsakee dat gaat makkelijk waar je maar wil,het oogt zo lekker duur en chique voor de stad dat blanke volk wat de multiculti verdrijft uit het zicht,zie je nou wel zegt leefbaar straks de stad is verbeterd.
  Daarom DENK

 • Kijk dit is nu precies waar tegen DENK en hopelijk NIDA zich tegen zullen verzetten,deze polariserende en multiculturele/islam hekelende gedachten goeden.
  Deze horen niet thuis in een stad als Rotterdam.
  Dat is nou juist het gene wat onze stad zo verbitterd en verdeeld maakt,en dit zou nooit een programma mogen zijn in een verkiezing,Rotterdammers tegen elkaar opzetten.
  Rotterdam zou juist een toonbeeld moeten zijn van verbroedering en samenhang,
  Stad Rotterdam met zijn beeld van Zadkine,en wereldhavenstad!

 • Een PvdA’er die klaagt over opmaken van reserves begeeft zich niet alleen op glad ijs, maar is al keihard onder uitgegaan door gebrek aan kennis over de locale politiek van de laatste decennia.

  “Ik sluit niemand op voorhand uit. Maar natuurlijk: ik zie niet hoe de PvdA ooit succesvol zou kunnen samenwerken met Leefbaar Rotterdam.
  Zo’n zin alleen al; nee dan sluit je niemand uit.
  De politicoloog André Krouwel (VU en PvdA) heeft al eens gewezen op de vele overeenkomsten tussen de partijprogramma’s van LR en de PvdA.

  DENK heeft wel degelijk in embryonale fase in de raad gezeten. Kuzu is gemeenteraadslid geweest. Niet vergeten hoor Barbara!

  Zo en nu naar de” ik mag niet jokken” site van de jokkebrokken. http://www.nietjokkenin010.nl

 • De burgers lijken allemaal zo deprimerend overkomen in de stad met zijn vele regeltjes en wetten die de laatste jaren zo zijn uitgestort over de stad.
  Al die verdoemende polarisatie anekdotes en verharde vernederende wetten en opgelegde druk om het leven in Rotterdam zo zwaar en lusteloos te maken voor de burgers.
  Het horeca beleid is een totaal verkeerde keuze,er is te weinig vertier voor anders denkend en burgers uit andere culturen,voor deze groepen is het erg moeilijk iets te openen omdat het niet past in de nieuwe Rotterdamse stijl,volgens degenen die nu zo boos en bar de scepter zwaaien in de raad.
  Wanneer mensen DENK of NIDA niet leuk vinden vanwege allerlei anekdotes..?Laten de andere partijen dan zich eens inzetten voor wat ik hierboven schrijf!
  Misschien krijg je je Rotterdamse kiezers er weer mee terug die je eerst hebt weggejaagd.
  Geef ook multiculturele Rotterdammers huizen in de binnenstad,laat er ook weer horeca/dancings voor multiculturele Rotterdammers gerealiseerd worden(horeca beleid versoepelen en niet alleen richten op blank en hip)
  Laat de stad een ware afspiegeling zijn ook in de buitenruimte.
  Haal die ijzige barre boze leefbaarwind uit onze stad,er zijn genoeg steden in Nederland waar deze lieden hun hart op kunnen halen,Volendam of Duindorp ofzo.
  Maar laat het weer gezellig worden zoals in de jaren 70 en 80.
  Oja nog iets met het Basisinkomen zul je veel Rotterdammers gelukkig maken,de wrede mens onterende behandeling die burgers krijgen die recht hebben op bijstand is verschrikkelijk!
  En ook minimumloon en andere laag betaalden wat meer koopkracht geven,dus toeslagen weer toekennen voor de mensen die het hard nodig hebben,en Openbaar vervoer voor minima gratis maken.
  Kijk eens in de stad,zo tegen de helft van de maand is het zo stil in de winkels iedereen wacht op zijn/haar zorg en huurtoeslag,dan zie je na de twintigste van de maand ineens overal weer druk en levend in de winkelstraten.

 • Vraag en aanbod? Is dat u bekend? Je kan wel van alles willen, maar als er geen vraag naar is, dan houd het op. Er zijn zat salsa feesten, maar in hoeverre verdiep jij je daarin? Je noemt dingen die totaal uit de duim gezogen zijn!

  Katendrecht, niet lang geleden no go zone, althans, zwaar verpauperd, en nu, juist door de hippe blanke mensen, krijgt het allure. Weet jij wat mij opvalt, dat je de surinamer, turk of arabier nooit in de BLANKE tenten ziet. Waarom is dat? Witte de withstraat en buurt, 25 jaar geleden kwam je er liever niet.

  Zomer carnaval, ik noem er maar een. Vroeger had je Dunya, nu heet het anders. Afgelopen zomer was ik bij het reggea festival, 80% blank. Ligt het misschien aan de mensen zelf, altijd maar wijzen dat een ander iets voor hun moet doen, maar zelf niets doe. Zoek op salsa rotterdam en je ziet zat salsa feesten!

 • Als een PvdA-er, dit gaat zeggen: ‘ Leefbaar is de veroorzaker van de tweedeling in Rotterdam op alle fronten, heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de Rotterdammers in de kou staat’ dan kan je beter maar direct stoppen. LR bestaat pas zoveel jaar, PvdA daarentegen, heerste lange tijd in Rotterdam. In die tijd heeft men enorme fouten gemaakt, waardoor er OP ALLE FRONTEN TWEEDELING werd veroorzaakt.

  Het is verkiezingstijd dus gaan we dit zeggen: ‘Dat zij echt weer vertrouwen krijgen in de politiek, en meer geloof krijgen dat het zin heeft naar de stembus te gaan. ‘ Het vertrouwen is er totaal niet en dat zal voorlopig niet terug keren, want er verandert helemaal NIETS. Stemmes is het volk het idee geven dat ze wat te zeggen hebben.

  ‘Meer betaalbare huizen voor alle groepen Rotterdammers. Minder Rotterdammers in de bijstand.’
  Minder Rotterdammers in de bijstand, HOE DAN? Als men niet wilt/of men heeft de kunnen niet, hoe gaat men dan een baan vinden? Goedkoop wonen, je zit met uurloon, inflatie, kosten grondstoffen, je kan niet altijd goedkoop bouwen, grond wordt ook steeds duurder.

  Er dient partij onafhankelijk politiek gevoerd te worden! Is er wat te verbeteren, zeer zeker, heeft elke groep recht van klagen, dat ook, maar we zijn allemaal Rotterdammers en niet PvdA-er / LR-er/ D66-er

 • Zit er geen waterpijprooktent op de Schieweg, Schieblok buurt, Wijnhaven, of de theehuizen in buurt als Maashaven, Oranjeboomstraat, Theater Zuidplein, muziek/dans/theater in vele talen. Coffeeshops zijn meestal niet in NL handen. Restaurant bij Rijnhaven, Dunya, Bazaar en een Turkse eettent bij het Turkse consulaat. Geef eens een voorbeeld van horeca die je mist? Kijk eens naar de subsidie lijst hoeveel geld er naar zaken gaan die ‘niet’ Nederlands zijn.
  Nogmaals praat geen onzin!!

 • NIDA die bijeenkomsten houdt waarbij gescheiden ingangen zijn voor mannen / vrouwen en vrouwen apart zitten van mannen, die moet je niet willen, die moet je bestrijden! Geloof en gelijkheid gaan niet samen, welk geloof dan ook. Een partij die meewerkt aan de segregatie van vrouwen, moeten aanpakt worden en desnoods verboden. SGP/CU/CDA/NIDA/DENK of wie dan ook, geloof is bijzaak, heeft niets met de standaardwaarde van het leven te maken, geloof en politiek dienen strikt gescheiden te worden, we zijn allen mens, daarna pas komt geloof/kleur/en weet ik veel wat erbij kijken.

 • Hier komt de aap uit de mouw.
  Je bent aan het ageren via dit onderwerp tegen religie,vanuit jouw niet gelovig zijnde persoonlijkheid.
  Wordt je onzeker?ik dacht juist dat personen als jij hun middelvinger opstaken en hun tong uitsteken naar religie?en je wilt dat iedereen dat gaat doen zeker.
  Nou deze politieke verkiezingen zijn té belangrijk om ondergesneeuwd te worden met anti religieuze anekdotes.
  De politieke partijen in Rotterdam hebben nog veel om over na te denken en vooral dat voor íedere burger dus ook gelovigen en uit andere culturen!

 • Nee, niets aap uit mouw.
  Jij loopt weg meg NIDA ik zie in dat NIDA voor verdere 2-deling zorgt, net als DENK, net als elk ander populistische partij, wat dat zijn DENK en NIDA ook. Geloof hoort geen politieke invloed te hebben, sterker nog, is niet nodig wat als er 1 groep overbeschermd is in NL, dan zijn het gelovigen.

  Religie is een verzinsel door mannen, want noem 1 geloof op waarin de vrouw gelijk is aan de man? Antwoord, kijk alleen al naar de grote geestelijke leiders, is geen vrouw en kan nooit een vrouw worden.

  Geloven is wat anders dan je onderwerpen aan verzonnen regel oftewel religie.

 • De subsidies voor zaken vanuit de gemeente zijn juist het tegenovergestelde wat jij hierboven beweert.
  Subsidie wordt toe gekend om de straten er uit te laten zien zoals de Oude Binnenweg nu aan het worden is,en dat kost geld.
  Renovatie van oude panden om er hippe koffiezaken en alternatieve horeca in te zetten kost geld,en om deze te realiseren in het kader van nieuwe Rotterdamse stijl die enorm gepromoot wordt,krijgen deze zaken vermoedelijk juist de subsidie hiervoor!zoek het eens op.
  Cafe’s en lounges worden gewoon verkocht voor een boel geld met inventariskosten en de goodwill van die zaken,deze staan vaak te koop of te huur op een horeca site,de gesubsidieerde hippe barretjes nou weer niet!
  Hoe die verhuurd worden en waarvan ze vandaan gekomen zijn en wie de huur en inventaris en renovatie heeft betaald tja,subsidie vermoed ik.
  Alles om de buitenkant van de stad er geslaagd uit te laten zien,ondertussen een boel lijken in de kast,een hoop armoede en ongezelligheid.
  En die theehuizen,en Turkse of Surinaamse tenten worden door de gentrificatie plannen in bijna elke wijk weg geklaagd,en dan tsjoepie er komt een hippe koffiebar in..wel volledig gerenoveerd in de nieuwe Rotterdamse stijl natuurlijk

 • Kom eens met voorbeelden, want nogmaals, een groter onzin kan je niet uitkramen! Heel wijk Feyenoord, amper 1 ‘NL’ winkel te vinden. Kijk eens in de buurt van de Putsebocht tot aan Vreewijk, hollandse bakker/groenteboer/viszaak zit er niet meer. Binnenweg, zeker nieuwe Binnenweg, meer niet NL winkels dan wel. Kruiskade helemaal verder West in, vele buitenlandse winkels. Doe daar de Zwart-Jan straat ook nog bij, her en der wat straten in Crooswijk en West, oh wacht, dus door heel Rotterdam zit een groot verscheidenheid aan winkels.

  Renovatie was hard nodig in sommige wijken en straten, omdat het als 1 verloederd zooitje eruit zag.

  Armoede, hoe wil je dat dan oplossen door danszalen voor culturen te verzorgen? Waarom mogen bepaalde straten niet hip zijn?

  ‘De subsidies voor zaken vanuit de gemeente zijn juist het tegenovergestelde wat jij hierboven beweert.’ kom met een voorbeeld!? Je weet zelf dat je onzin praat, dus kom met voorbeelden. Urban Podium in de Maassilo, ken je dat plan nog? HipHop huis in de Delftsestraat, Theater Zuidplein met vele, zelfs niet in het NL, voorstellingen van/voor verschillende culturen.

  ‘En die theehuizen,en Turkse of Surinaamse tenten worden door de gentrificatie plannen in bijna elke wijk weg geklaagd’ wederom, kom met een voorbeeld!?

  Vergeet niet dat het van 2 kanten meot komem, als men ergens zich totaal niet in interesseert, kan je wel iets opzetten, maar dan ga je failliet. Men komt hun wijk niet uit, hun eigen wereld amper uit, dan moet men niet klagen dat er ‘niets’ voor je doelgroep is.

  Weet wat Rotterdams is, niet lullen maar poetsen! Kijk Aziz van Annabel, keihard werken en zie nu.

 • Hollee jongens,gezellig waterpijp café door sluiting weg aan de Nieuwe Binnenweg en ja hoor jongens een hippe artistieke viszaak die er in komt,totaal gerenoveerd en weer passend in de gentrificatie plannen.
  Gezellig hoor de halve Binnenweg is al helemaal artistiek wit
  Wat een plastic fake stad totaal geen echte vibe maar zwaar geforceerde uiterlijke glans..en dat mag wat kosten.
  Wat worden we toch dwangmatig hip en artistiek,van havenstad tot tuttige heupwiegende truttenmannen enclave

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures