Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: jassen afpakken is een slecht goed voornemen

De Beste Stuurlui serveren elke week prikkelende gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week vindt Anne Ardon dat Politie Rotterdam eens even heel goed naar z’n vroegere goede voornemens moet kijken. Over etnisch profileren, bijvoorbeeld.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 8 reacties — discussieer mee!

 • Ook de meiden en vrouwen dan?
  Denk aan de jonge meiden die een mooie Gucci tas bij zich dragen of met een dure Kors jas aan lopen en met dure Louboutin schoenen?
  Dat wordt gevalletje vrouwen vernedering genoemd als zij hun jassen en dure rokjes uit moeten trekken
  Veel jongens en meiden hebben meerdere date vriendjes of een sugar daddy al dan niet werkend in de gemeenteraad of in een politieke functie,erg lastig om dan het bonnetje te vragen.
  Is dit een Leefbaar idee of van hun kiezers?
  Straks binnen in huis kijken naar de meubels en de boodschappen die worden gehaald!
  O met pinnen en de bonuskaart komen deze al snel boven water wat men heeft gekocht,én dit moet wel met je pinpas..dus zwart betalen met papiergeld of van andere herkomst is er dalijk niet meer bij.
  Heel handig pinbetalingen.
  En kassamedewerkers die bij afrekenen van goederen mogen vragen hoe u betaalt en of u een inkomen heeft wat deze aankoop kan bekostigen,anders word er via een knop de jassen politie ingeschakeld.
  Gezellig shoppen in Rotterdam,en flaneren met je mooie kleding op de vernieuwde Coolsingel straks,waar de huppelepup zonder bon niet welkom is in mooie kleding,onderscheid moet er zijn.
  Segregratie,Gentrificatie,Profilatie heerlijk stadje Rotterdam geworden.

 • Die zogenaamde criminele jongeren kopen ook kleding voor hun vele vriendinnetjes die op de lijnbaan rondlopen,worden deze goederen ook afgepakt in het kader van oneerlijk verkregen uit criminele handelingen?
  Ook die meiden hebben geen bon dan en krijgen dit wetend van hun vriendjes die dit niet eerlijk gekocht zouden hebben van eerlijk verdiend geld.
  In Rotterdam gaan we niet discrimineren op de sekse toch?
  O ja een boel merkjassen zijn namelijk ook nog eens fake, het internet staat vol met aanbieders van
  nep merkkleding voor een schijntje.
  Hmm zo kan de jassenpolitie ook deze nep kleding innemen vanwege de verboden imitatie van merken?
  Wat hebben de bepaalde politieke wind kiezers toch niet allemaal verzonnen?
  Er was jaren geleden sprake om draai orgels in te zetten tegen allochtonen die op het schouwburgplein verbleven tot ergenis van de bepaalde kiezer die dit vervelend vond dat zij daar stonden.
  Echt een draai orgel inzetten? Dat zou juist een icoon van gezelligheid moeten zijn in plaats van een weg jaag instrument.
  En dat fluiten hikken grinniken wuiven en sissen verbod voor bepaalde groepen ook zo iets bizars.

 • ‘etniciteit en criminaliteit een verband zouden hebben.’ Wederom een kansloos stuk. Direct weer denken in suggereren in hokjes. Een serie verkrachter, slachtoffers vrouwen, ga je dan je pijlen richten op vrouwen? Wat de fbi en ook NL profilers doen, beginnen met het volgende, blanke man rond de 30 jaar. Reden is STATISTISCH profileren, dat daar een etniciteit bij uitsteekt, heeft niets met racisme te maken.

  Laatst in de glashaven, jonge gast in een Bentley, werd aangehouden, bleek totaal niet pluis. Hij was trouwens blank. Dit is wat men ook wilt doen met kleding.

  Vind het een kansloos idee overigens.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures