Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op het dak is ruimte voor verduurzaming en verdichting van de binnenstad. Geen wonder dat er in Rotterdam veel belangstelling is voor alternatieve dakbedekking. Inmiddels ligt er in de stad al meer dan 250.000 m² groen dak en zo’n 75.000 m² aan zonnepanelen. Maar een opvolger van de DakAkker of het Dakpark laat op zich wachten. Hoe zit dat?

Het is een koude vrijdagmiddag, regen- en hagelbuien wisselen elkaar in rap tempo af. Twee dappere toeristen in gele regenponcho’s trotseren de windvlagen over het platte dak van het Schieblock. Met de camera in de aanslag bekijken ze de moestuin die het dakoppervlak grotendeels in beslag neemt. De lap grond oogt buiten het seizoen grijs en eentonig. Toch charmeert deze plek. Hoog boven het maaiveld, kun je hier genieten van het buitenleven. Voor wie de kou niet deert, zelfs op een winterse dag als deze.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Kim Hoefnagels

Kim Hoefnagels

Kim Hoefnagels (1987) is opgeleid als cultuurwetenschapper en houdt van alle creativiteit die Rotterdam uitspat. Kiezen is verliezen, maar als het dan toch moet, schrijft ze het liefst over kunst, architectuur en design. Ze is werkzaam als redacteur en journalist en woont in het Oude Noorden.

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina