Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op de plek waar de vissers van Marobá, Brazilië nu hun vis vangen, varen straks de grootste zeeschepen ter wereld. Met de plannen van het Havenbedrijf wordt Porto Central dé transporthub van Brazilië, deel van Port of Rotterdam. Ike Teuling bezocht de bewoners van dit stille vissersdorp waar vanaf 2019 een tweede Europoort moet verrijzen.
“Ik ben 39 jaar en heb nooit iets anders in mijn leven gedaan dan vissen”, zegt Fernando Paes Batista terwijl hij het zweet van zijn voorhoofd wist. In zwembroek en teenslippers zit hij in de woonkamer van zijn zelfgebouwde betonnen huis in het Braziliaanse Marobá. De paar honderd inwoners van het slaperige dorpje, 600 kilometer ten noordoosten van Rio de Janeiro, leven bijna allemaal van de visserij.  

vissersbootje-Moroba
Marobá, Porto Central, Brazilië, Beeld door: beeld: Ike Teuling

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

iketeuling (1)

Ike Teuling

Ike Teuling is freelance journaliste, Rotterdammer en een van de initiatiefneemsters van het Rotterdams Klimaat Initiatief. Ze werkte eerder bij Greenpeace en is nu campaigner bij Milieudefensie.

Profiel-pagina