Ga naar de inhoud

Junglebook #4: Overal onrust, de remmen zijn los

Peter van Heemst doet verslag van de strijd om de kiezer. Na weer een hectische week in de Rotterdamse politiek concludeert hij: alle remmen zijn los. En de onrust komt van binnen.

Peter_van_Heemst
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • De analyse van Van Heemst klopt bijna , maar zijn conclusie niet.

  Als de lokale politiek voor 80 à 90% in Den Haag gemaakt wordt, hoe komt het dan dat een lokale partij vier keer bijna één derde van de stemmen heeft gehaald?
  Het landelijke beeld is nog iets hoger. Ong. 35% !
  Op Schouwen Duiveland b.v is de lokale partij net als in onze stad de grootste partij.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures