Ga naar de inhoud

Kerel is dood. Laat zijn verhaal ons Rotterdams verhaal doen hervertellen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdammers laten elkaar nooit alleen. Toch moest de politie de zaak van het dode baby’tje ‘Kerel’ sluiten voordat hij opgelost kon worden. Marguerite van den Berg grijpt dit tragische feit aan om aandacht te vragen voor alle mensen die in aan onze stad werken. Pleidooi om ons discours over de ‘echte’ Rotterdammer rigoureus te verrijken.

kerel2versbeton
beeld: Esther Lankhaar

Al 7 reacties — discussieer mee!

 • VERSBETON: aub stop eens met dit ‘de witte … man’
  Ik walg hier van!! Net als ‘zwarte verpleegkundigen die migreerden uit Suriname en de Antillen’ die mensen zijn niet zwart, ze zijn bruin in verschillende tinten. Waarom noem je de chinezen niet GELE Chinezen? Ik ben een mens, pas later komt mijn huidskleur. Het hammeren op kleuren, daarmee draag je bij aan de verdere opdeling van de verschillenden groepen!

 • Men bedoelt met witte man,de blanke Hollandse man en vrouw die waant dat hij of zij nog in de jaren 20 leeft in Rotterdam,en daarbij de zéér belangrijke en tevens grootse populatie in de stad van diverse culturen wilt negeren als of die niet bestaan of ooit hebben geleefd,gewoond,gewerkt in de stad.
  Deze zieke illusie (waanstoornis) dat er enkel plaats is voor de Hollandse witte man en vrouw moet niet gevoed worden maar juist bestreden.
  Er wonen méér Rotterdammers van uiteenlopende culturen in de stad en mag je niet negeren of wegwuiven.
  De witte man en witte vrouw moeten nu na 60 jaar! van immigratie nu maar eens ophouden met dromen of wanen!
  En voor je innerlijke woede waarbij je je machteloos voelt dat die @#$%^&** buitenlanders niet op@#$%^& naar hun eigen land en dat alles weer wit wordt..zoek hulp!
  Er zijn diverse medicaties voor om wanen en boosheid te temperen,en zo ook psycho therapie om met je boosheid en teleurstelling om te kunnen gaan,het is voor je eigen bestwil.
  Wil je de rest van leven nu zo boos,depri en verward in de maatschappij staan die niet aan jouw persoonlijke wens voldoet qua burgers?
  De witte man en vrouw moeten kunnen samenleven met de andere kleuren man en vrouw simpel.

 • Ik weet niet in welke stad jij leeft, maar mijn stad, Rotterdam, denkt al een hele tijd niet op die manier! Rotterdam is niet voor niets de stad met de meeste culturen! Er is een ander zieke illusie in opkomst, de boze ‘witte’ mens de schuld van alles te geven. 60 jaar immigratie stelt niets voor, waar je je het over, een paar generaties. Verwachten dat het allemaal koek en ei zou zijn is utopisch en daarin geloven, dat is pas een waanstoornis. Kijk eens in bepaalde wijken, de mensen trekken zich terug in hun eigen omgeving/cultuur, willen niets te maken hebben met de ‘witte’ man. De ‘witte’ man hiervan de schuld geven is negeren en wegwuiven van de realiteit, er zijn mensen die zich geen moer interesseren in Rotterdam/NL, maar als je dat zegt, dan ben je weer de boze witte man. Je maakt direct een oordeel, ipv met elkaar in gesprek te gaan.

  En waar heb ik het over de *@*%^@%@ buitenlanders? Dit is dus de tendens nu, iets zeggen en direct gaan anderen verzinnen hoe jij denkt en wat je zegt, dat is pas waanzinnig! Direct komen met medicatie en therapie, echt triest en slaat als een tang op een varken.
  Mensen uit de jaren 20 zijn over het algemeen dood, dat terzijde! Voor de rest een vrij kansloze reactie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam