Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Als het aan het CDA had gelegen, kon mijn oma niet naar de kerk

Elke week staan de Beste Stuurlui van Vers Beton klaar om je een opinie te serveren voor bij de vrijmibo. Deze week wil het CDA religieuze instellingen verplichten om Nederlands te praten. Dat had de Finse mummi van Beste Stuurvrouw Eeva Liukku niet gekund…

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • Uiteraard is hier de scheiding van kerk en staat in het geding. Zolang kerken niet in strijd handelen met wetten die voor iedereen gelden, heeft de staat zich niet te bemoeien met de manier waarop ze bijvoorbeeld haar diensten vorm geeft. In Nederland staat het iedereen nog vrij zich van de taal te bedienen waaraan hij of zij de voorkeur geeft. In welke taal gepreekt wordt, gaat de overheid dus niets aan.

 • Ja, zo’n mening zal echt helpen om PVV-stemmers over te halen CDA te gaan kiezen. En dat leden van de 110 migrantenkerken, met 165 nationaliteiten, zich door het CDA verlaten zullen voelen. Praten over liefde, geloof, dat wat leeft in je hart, doe je in je moederstaal, toch?
  CDA, wethouder Hugo de Jonge presenteerde een mooi boekje, ‘Gids voor christelijke Internationale Gemeenschappen in Rotterdam’, SKIN. Misschien kan hij jullie nog eens bijpraten, ook al heeft hij nu andere dingen te doen in Den Haag? Of zijn jullie zijn nummer al kwijt?

 • Als je in deze tijd zegt een nieuwe ‘god’ gesproken te hebben, dan ga je aan de medicatie, dan word je opgenomen, je wordt totaal niet serieus genomen. Maar wat een paar mensen heel lang geleden hebben verzonnen, wordt nog gewoon als waarheid beschouwd en heeft heel veel macht en vrijheid in de hedendaagse maatschappij.

  Geloof bemoeit zich met de staat, door zich nadrukkelijk op te dringen, dan mag de staat daar heus een stokje voor steken. Geloof is een hobby, die beoefen je voor jezelf, val er anderen, dus ook bedrijven, er niet lastig mee.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures