Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Doorgaans wordt er geen verbinding gelegd tussen fysieke klimaatmaatregelen en het sociale domein. Maar in beginsel 10 van de VN-Verklaring van Rio uit 1992 werden duurzaamheidsvraagstukken echter nadrukkelijk gekoppeld aan de noodzaak dat alle betrokken burgers zouden meedoen. Een prangende vraag hierbij is hoe je achterstandsgroepen (in sociaaleconomisch opzicht maar ook in bijvoorbeeld gezondheid) kunt laten profiteren van ingrepen op het gebied van energie, water, infrastructuur, gezondheid, veiligheid en dergelijke. Ik ging op zoek gaan naar inspirerende, fysieke klimaatmaatregelen die tegelijkertijd bijdragen aan het realiseren van meer maatschappelijke doelstellingen, met als centrale vraag: Is een sociaal klimaatbeleid mogelijk?

Zoektocht

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Cees Bronsveld

Cees Bronsveld

Cees Bronsveld (1954) is niet-westers socioloog en werkt als onderzoeker bij de gemeente Rotterdam, waar hij zich de laatste jaren vooral bezig houdt met stadslandbouw. Van zijn hand verschenen onder meer Onze Oogst. Over de sociale effecten van Rotterdamse stadslandbouwprojecten (Trichis 2016) en Het is mijn hobby niet! Rotterdammers over hun intiatieven in de buitenruimte (gemeente Rotterdam, 2016). Daarnaast is hij onder meer redacteur van het Stadslandbouwtijdschirft (www.eetbaarrotterdam.nl). Hij schrijft op persoonlijke titel.

Profiel-pagina
Xenia-avatar

Xenia Gottenkieny

Illustrator

Xenia Gottenkieny (Hameln , Germany) has studied audiovisual arts at the Willem de Kooning Academy in The Netherlands (1992-1995). She is a Rotterdam based (collage) artist, musician and photographer.

Profiel-pagina