Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Wat_kiest_Rotterdam
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

Vraag jongeren wat zij van politiek vinden en er valt al snel een ongemakkelijke stilte. Vorige week bijvoorbeeld, tijdens een bezoek aan het Albeda college tegenover station Rotterdam Zuid. In een warm klaslokaal praatten we met een groep van dertien MBO3 zorgstudenten over de verkiezingen.
“Ik heb heel weinig met politiek, het is een zootje en ik heb geen behoefte om er naar te kijken,” tekenden we op uit de mond van Rianne uit Ridderkerk.

En Emiliano: “Ik stem wel, maar niet met overtuiging. Als ik het niet weet, wordt het Partij voor de Dieren. Ik zou liever op een grote partij stemmen, maar ik weet echt niet welke ik kan vertrouwen.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
SaskiaNaafs_VB

Saskia Naafs

Saskia Naafs (1984) is stadssocioloog en onderzoeksjournalist voor Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek. Ze woont in Rotterdam en schrijft het liefst over steden. Haar artikelen verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, Trouw en Het Parool.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina