Ga naar de inhoud

Jongeren en politiek: interesse voor de knikkers, niet voor het spel — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar gaan deze verkiezingen nu echt om? Verslaggevers Guido van Eijck en Saskia Naafs zoeken het voor je uit. Met deze week hoe Rotterdamse jongeren wel degelijk geïnteresseerd zijn in politiek, alleen noemen ze het niet zo.

Wat_kiest_Rotterdam
beeld: Michael van Kekem

Vraag jongeren wat zij van politiek vinden en er valt al snel een ongemakkelijke stilte. Vorige week bijvoorbeeld, tijdens een bezoek aan het Albeda college tegenover station Rotterdam Zuid. In een warm klaslokaal praatten we met een groep van dertien MBO3 zorgstudenten over de verkiezingen.
“Ik heb heel weinig met politiek, het is een zootje en ik heb geen behoefte om er naar te kijken,” tekenden we op uit de mond van Rianne uit Ridderkerk.

En Emiliano: “Ik stem wel, maar niet met overtuiging. Als ik het niet weet, wordt het Partij voor de Dieren. Ik zou liever op een grote partij stemmen, maar ik weet echt niet welke ik kan vertrouwen.”

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures