Ga naar de inhoud

Jongeren en politiek: interesse voor de knikkers, niet voor het spel — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar gaan deze verkiezingen nu echt om? Verslaggevers Guido van Eijck en Saskia Naafs zoeken het voor je uit. Met deze week hoe Rotterdamse jongeren wel degelijk geïnteresseerd zijn in politiek, alleen noemen ze het niet zo.

Wat_kiest_Rotterdam
beeld: Michael van Kekem

Vraag jongeren wat zij van politiek vinden en er valt al snel een ongemakkelijke stilte. Vorige week bijvoorbeeld, tijdens een bezoek aan het Albeda college tegenover station Rotterdam Zuid. In een warm klaslokaal praatten we met een groep van dertien MBO3 zorgstudenten over de verkiezingen.
“Ik heb heel weinig met politiek, het is een zootje en ik heb geen behoefte om er naar te kijken,” tekenden we op uit de mond van Rianne uit Ridderkerk.

En Emiliano: “Ik stem wel, maar niet met overtuiging. Als ik het niet weet, wordt het Partij voor de Dieren. Ik zou liever op een grote partij stemmen, maar ik weet echt niet welke ik kan vertrouwen.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures