Ga naar de inhoud

Junglebook #6: Waarom D66 nog hard nodig zal zijn in Rotterdam

Met de Pexit van gisteren kreeg D66 weer een klap te verduren. Van het #Kendoe-gevoel van vier jaar geleden is niets meer over. Toch voorziet Peter van Heemst een hoofdrol voor D66.

Peter
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Beste Peter,

  Waarschijnlijk heb je gelijk dat D66 ook na de verkiezingen een cruciale rol kan vervullen bij de nieuwe collegevorming. Wel moet het mij van het hart dat twee wethouders van D66 in twee dossiers waar ik als binnenstadsbewoner in deze raadsperiode direct mee heb te maken uiterst non-communicatief hebben geopereerd, zelfs op het arrogante af.

  Rif010: Pex Langenberg heeft nooit met de omwonenden willen praten, totdat hij één van de bewoners op het gemeentehuis sommeert en dan even de dreigmodus inzet.

  De Coolsingel: Adriaan Visser, de Coolsingel is van iedereen, waarom zou ik met de mensen die er wonen in overleg gaan. Hoe is het mogelijk dat bij de Coolsingel de dijkgraaf van Schieland er op moet wijzen dat het ontwerp te versteend was. Dit terwijl deskundigheid op het gebied van klimaatadaptatie gewoon bij de bewoners is te vinden (toevallig mijn dagelijkse arbeid als ambtenaar van je oude werkplek, de provincie) en al helemaal in het eigen ambtelijk apparaat.

  Zolang een partij als D66 de binnenstad alleen ziet als een plek waar het gaat om fun (lees geen grenzen aan geluidsoverlast), om Rotterdam in de vaart der volken op te stoten, zullen ze mijn stem nooit verdienen. Misschien is de nieuwe fractie na het vertrek van Jos Verveen een beetje wijzer geworden. Maar iets minder machtsgedrevenheid en meer visie en overleg is wel het minste wat van D66 mag worden verwacht.

  • Zolang een partij als D66 de binnenstad alleen ziet als een plek waar het gaat om fun (lees geen grenzen aan geluidsoverlast)

   Je hoort niets op de coolsingel, er wordt bijna nergens meer wat gehoord.
   Zelfs de tram mag niet rinkelen bij gevaar voor aanrijding met voetgangers, je wordt soms bijna van je sokken gereden door zo stille tram die oprukt achter je. De tram chauffeur waarschuwt niet eens met de bel,wegens geluid overlast.
   De DCMR komt meteen in actie als er maar een scheet wordt gehoord in een horeca zaak zo erg.

 • Ik vraag mij af of de onderlinge relaties niet onder druk zijn komen te staan nu bekend is geworden dat het “linkse blok” een alliantie is aangegaan met een partij die openlijk wordt gesteund door de AKP van Erdogan! (ja inderdaad die!)
  Het formeren wordt, als ze zich niet van Erdogan distantiëren, bijna onmogelijk. (Zakencollege?)

  Ze prefereren NIDA in onze stad boven DENK, omdat die als eerste de gewapende inval van Turkije in buurland Syrië openlijk steunde (lokale partij voor geweld!)

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam