Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De witte kolos naast het Groothandelsgebouw, de Weenahof, kan met zijn grootte en centrale ligging in de stad een plek onder de stadsiconen opeisen. Het gevelbeeld reflecteert hoe er destijds werd gedroomd. Maar wat hield die droom precies in en wat is er terecht van gekomen?

Het Rotterdamse icoongebouw is mooi en lelijk, megalomaan en kleintruttig, heeft gefaald en is succesvol. De donkerblauwe kolommen in de plint en de lichtblauwe en witte gevelplaten verklikken dat hij niet van deze tijd is. Wie een tweede blik waagt, ziet een uiteenlopende verzameling van balkons, serres en raampartijen. Om alles bij elkaar te houden spannen lichtgroene regenpijpen zich als bretels om het onregelmatige lichaam.
De  in 1981 tot stand gekomen Weenahof zou  een plek worden van “een en al leven, gezelligheid en bedrijvigheid”. Om daarvoor te zorgen bevond de grootste overdekte ijsbaan van Europa zich op het openbare binnenhof aan de spoorzijde. Daaromheen was ruimte voor winkels, showrooms en kantoren die toegankelijk waren vanaf de straatzijde. Met tweehonderd koopappartementen heeft de Weenahof een van de grootste VvE’s in Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

San Dino Arcilla

San Dino Arcilla

San Dino Arcilla is werkzaam als architect. Buiten de praktijk zoekt hij naar verhalen die een andere realiteit beschrijven. Met een fascinatie voor het bijzonder lelijke vindt hij Rotterdam de mooiste stad van het land.

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina