Ga naar de inhoud

Pex Langenberg, wethouder van gebakken lucht — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Hij heeft mooie praatjes, onze D66-wethouder van mobiliteit, duurzaamheid en cultuur. Maar vroeg of laat valt elke blaaskaak door de mand. Het Hoekse Lijn-dossier heeft hem ontmaskerd, het is tijd voor een Pexit, betoogt Ferrie Weeda.

Pex-Langenberg-export
beeld: Narjara Grondman

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Kosten niets opleveren milieuzone: 15 miljoen euro belastinggeld. Plus die 90 miljoen is al dik 100 miljoen euro. Daar hadden Rotterdam heel zinnige luchtverfrissende maatregelen voor kunnen nemen. Bijvoorbeeld iedereen gratis een (elektrische) fiets. En/of al het openbaar vervoer elektrisch. En/of alle minima’s met rijbewijs en oude auto, gratis een nieuwe elektrische auto

 • Pexit!!! Weg met die man weg met die klote milieuzones in onze stad Rotterdam wat haat ik die man zeg onze geld in onnozele zaken gestopt vol bedrieg en leugens exit voor hem!!

 • Tijd voor Pexit: je vergeet nog een dossier RIF010. Bij de verkiezing in 2014 was de net begonnen Pex nog super optimistisch, in 2015 wordt er gesurft. Later werd het 2016, volgens een optimistische Pex. Ik mocht Pex meemaken bij een discussie in de raadscommissie. Slecht voorbereid, geen dossierkennis en vooral verwijzend naar schriftelijke beantwoording en eigenlijk volledige desinteresse in wat die burgers te zeggen hadden. Houding, we drukken dit gewoon even door. Op geen moment is er een stap gezet om gewoon eens met die burgers te gaan praten.

  Dossier werd intern al snel verschoven naar Schneider en later Visser. Inmiddels is het februari 2018, nog geen paal de grond in en twee door de gemeente verloren rechtszaken verder. Wel fors oplopende kosten voor de Rotterdamse belastingbetaler.

  In het boek van Mark Hoogstad valt te lezen hoe Pex aan zijn baan kwam, één-tweetje met A. Pechtold (de Leidse connectie). Wat moeten we met dergelijke mannen die weinig hard voor de stad hebben en vooral bezig zijn met beeldvorming.

 • ‘In de ‘fietsstad bij uitstek’ zijn de meeste openbare fietspompen die Pex introduceerde binnen no time al gesloopt.’ Dit is één van de vele dorps denkende oplossingen. Fietspompen plaatsen om mensen op de fiets te krijgen, wie verzint het.

  Die leenfietsen, A’dam en Utrecht een doorn in het oog, wat doet Rdam, die laat ze gewoon toe. Een van de redenen, om de mensen op Zuid meer op de fiets te hebben. Je hebt een APP nodig, je moet maandelijks een bedrag betalen en betaald voor je ritten. Hoe dacht men hoe arm Zuid dit zou kunnen/willen betalen?

  Dagelijks file rond avondspits bij de Erasmusbrug, wat zegt de gemeente, daar kunnen we ons niet in vinden. Dat heet blind zijn voor de waarheid. Coolsingel op de schop, nou, zeg maar dag dag met enig idee van verbetering lucht.

  Gemeente geeft toe, Rotterdammers gaan eerder dood door de luchtkwaliteit. Wat doet de gemeente, nog meer bouwen in dicht bevolkte gebieden zoals het Wijnhaven eiland en de Boompjes. Het is puur eigen gewin, zo van, kijk dat heb ik voor elkaar gekregen, maar de bewoners aldaar wel vergiftigen. Ipv de sigarettenfabrikanten, zou men Rotterdam voor het gerecht moeten slepen, gedoogde gifgas aanvallen, zo zomaar onder genocide kunnen vallen.

  Coolsingel, al het fietspad verkeer aan 1 kant, gaat een ramp worden!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures