Ga naar de inhoud

Verkiezingsvlog #5: Deze verkiezingen gaan over identiteit — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Mark Hoogstad en Willem Sonneveld vloggen over de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. In vlog #5 bespreken ze dé kwestie van deze verkiezingen: identiteit.
Mark en Willem gaan langs bij het flyerteam van Leefbaar Rotterdam op de markt en spreken met Tanya Hoogwerf over identiteitspolitiek en de kritiek op hun samenwerkingspartner Baudet. Ook komt de campagne van Nida aan bod en delen ze een aantal gratis debattips uit voor politici.

beeld: youtu.be

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Ik vind het een beetje zielig dat jullie geen reacties krijgen dus dan doe ik het maar.

  Ik heb de vraag gemist of Tanya de indruk heeft dat el Q haar extra aanpakt, omdat ze vrouw is? Zonder hoofddoek nog wel.
  Als je mag zijn wie je bent. Mag je dan ook salafist, fascist, neo Nazi zijn of IS aanhanger zijn?
  Waarom wordt niet ingegaan op de opmerking van mevrouw Hoogwerf over de rigide sociale controle binnen de kring van de Islamisten?

 • Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig toch?

  Dan kan je de één niet zielig vinden en de ander te hard…gelijkwaardig zijn ze! dus op de man of vrouw nu afzeiken mag niet!
  En nu de Tanya in een slachtoffer rol duwen omdat de ander een man is die haar zou afzeiken,zet je deze twee mensen in hun sekse als verschillend.
  Dat moeten we niet hebben in ons land.We gaan hier niet mannen en vrouwen apart zielig vinden of als slachtoffer neerzetten,ook Tanya niet!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam