Ga naar de inhoud

Als het erop aan komt, werkt iedereen samen

In deze columnserie deelt Michelle-Aimée maandelijks verhalen vanuit haar werk als straatarts. Dit keer een volks tafereel dat ontstaat, wanneer regels een barrière opwerpen.

Er wordt gebeld naar onze spoedlijn: een verwarde man in de buurt. Van zijn dossier word ik niet veel wijzer. Zijn vorige huisarts beschrijft hem als zorgmijder en zijn achternaam suggereert een migratieachtergrond. Voor de rest ga ik blanco naar hem toe.
Omdat niemand open doet, klop ik op de deur van zijn buren. Een dame van in de veertig, autochtoon, gestreste indruk en ongekamd haar, opent de deur op een kier.
Wie ben je?”, vraagt ze bozig.
Ik leg uit dat ik huisarts ben en naar binnen wil bij haar buurman. Ze heeft geen tijd om mij te helpen. Op de achtergrond hoor ik kinderen schreeuwen en de sigarettenrook vanuit het huis komt op mij af. Ze zegt dat ze de buurman niet goed kent en sluit de deur. Een andere buurvrouw, Marokkaans, zegt hetzelfde maar laat me binnen om samen na te denken wat te doen.

Na een paar minuten stapt een schele, boomlange, autochtone man binnen. Ik schrik van zijn verschijning. Hij heeft agressief ogende tatoeages. De Marokkaanse vrouw begroet hem vriendelijk. Blijkbaar komt hij hier vaker. Hij is gebeld door de boze buurvrouw en vertelt dat hij het hondje van de patiënt wel eens uitlaat. Ook heeft hij de sleutel en we openen de deur.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures