Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: “Heb elkander lief” – het zoveelste politieke dieptepunt in Rotterdam

Elke vrijdag serveren de beste stuurlui van Vers Beton een prikkelende opinie. Handig voor bij de vrijmibo. Deze week ziet Eeva Liukku wéér een nieuw dieptepunt in de Rotterdamse politiek. Wees een politicus, juist als je het niet eens wordt.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Ik was vooral teleurgesteld in de paniekerige reacties van de pvda (lijsttrekker) over een tweet van 4 jaar geleden (nida). Ook Jeroen Pauw viel erg tegen in hoe hij de lijsttrekker van Nida constant in de hoek wilde drukken van racist.
  Wat ik mijzelf vooral zat af te vragen is waarom komt die tweet nu ineens boven drijven en door wie of wat? Met de knikkende knieën op links en de angst voor stemmenverlies wordt de deur weer open gezet voor de rechtse partijen met een islamfobie.

 • “Zo gaat het al 15 jaar, en dit jaar is het niet anders. Forum voor Democratie is openlijk racistisch en aan de winnende hand in de peilingen.”

  De smerige verdachtmakingen zoals hierboven ken ik al 17 jaar. Armani Fascist, polder Mussolini, Hollandse Haider, Rat, Xenofoob etc. Merkwaardig dat de poltici, die destijds deze termen gebruikten nu vrijwel allemaal zeggen, dat het onderwerp van hun laster gelijk had!

  Als je iemand van racisme beschuldigt, dan moet je dat denk ik met een voorbeeld kunnen larderen.
  Als je dat niet doet is het m.I. strafbaar en diep beledigend. Daarnaast is het het ultieme gebrek aan woorden en dan moet je eigenlijk een ander beroep zoeken.
  Je beschuldigd twee raadsleden L.R. van het haten van hun eigen kinderen!

  Het enige dat je doet is het kritiekloos nabouwen van politieke ophitsers, die hun machtspositie (kartel) bedreigd zien. Bang subsidie of een opdracht te missen?

 • Heel grappig, aan de ene kant zeggen dat partijen op moeten zouten, maar aan de andere kant, lees als het in haar eigen straatje past, dan is alles politiek op te lossen. Sommige zijn blind van eigen selectieve redenering.

 • Eeva, dat je nota bene het breekpunt, de Israel=IS tweet van Nida, niets eens noémt, is al een prestatie op zich. En dat El Ouali bovendien weigerde daar afstand van te nemen, valt zo te lezen buiten je categorie ‘prima politiek op te lossen’.

  Verder steun ik je oproep, de polarisatie loopt uit de klauwen en dat is slecht voor de stad. Persoonlijk kan ik me nog het meeste vinden in: ‘Houd stand tegen algehele domheid’

  PS Arme Jesse 🙂

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam