Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Twee vrouwen en de opleving op links

Elke week staan de Beste Stuurlui van Vers Beton klaar om je een knapperige opinie te serveren voor bij de vrijmibo. Deze week ziet Awais zonnige kansen voor de linkse partijen deze verkiezingen, vooral dankzij twee vrouwen: Barbara Kathman en Judith Bokhove. Maar waar staat D66 eigenlijk?

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 17 reacties — discussieer mee!

 • Of de politici een penis of een vagina hebben dat doet er niet toe.
  Het gaat om wat zij bewerkstelligen voor de burger en welke standpunten zij er op na houden.
  Een vagina erbij zal toch geen zoden aan de dijk zetten?
  Dus man of vrouw lekker belangrijk,het gaat om wat ze doen,niet wat er in hun broekje zit.

  Of je nou door mannen of vrouwen een shit gemeenteraad krijgt of juist een opluchtende raad..maakt niet uit of er een man of vrouw in zit.

  Ik vond Barbara ook niet zo sterk in dat debat op de tv trouwens,en die Said ..nou het leek wel een hand spreek pop,langzaam pratend en leek wel of ie niet wist wat ie daar deed.

  Maar ieder zat eigenlijk voor eigen aanhang te prediken en vooral de eigen achterban een orgasme te bezorgen qua harde uitspraken.
  De groenteboer kwam ook weer terug,tja waarom zouden die klagers niet zélf een groentezaak beginnen dan?
  Bij de gemeente kan je de RBZ raadplegen om een onderneming te starten,dus als een leefbaar kiezer(ster) een winkel in de eigen wijk mist….nou schiet eens op dan, trek je jack aan en ga naar de RBZ.

  Wat ik hoop eigenlijk is dat die harde rechtse populisten praat en de daarbij horende maatregelen in de stad nu eens ophouden.
  En met opzet hierdoor echte belangrijke zaken verzuimt om op de agenda te zetten,dat is wat Leefbaar steeds doet en er mee weg komt ook.

 • LINKS is de schuld van de huidige leef en woonomstandigheden in Rotterdam!
  Men vergeet dat tientallen jaren er geen ‘rechts’ was. In die tijd zijn de vele Vogelaarswijken ontstaan, is de armoede vergroot. ‘Rechts’ hier de schuld van geven, is blind zijn voor de waarheid.

  Dan Barbara Kathmann, in het islam debat zeggen, “Ik heb hele grote moeite met dit debat. Geen Rotterdammer wil het er over hebben, die wil het over wonen hebben.” het een is verbonden met het ander. Iedereen wilt prettig wonen, ook de AUTOCHTONE wat oudere bevolking. Ik kom uit de buurt van Maashaven. Kijk daar naar het winkel aanbod, er zitten 3 ‘autochtone’ winkels, sexshop, loodgieter, hengelzaak in heel die wijk. Hoe kan een iemand die opgegroeit is in die buurt en er al 70 jaar woont dan nog een gevoel van verbinding hebben met de wijk? Islamdebat klinkt heel erg direct, maar het gaat om verschraling en het verliezen van indentiteit.
  Dan komt Barbare met deze opmerking: “Leefbaar, stop met polariseren, dat zeggen de ondernemers ook. Het is geen klein Ankara. Er is een natuurlijke diversiteit aangepast op de vraag van de ondernemers.”. mevrouw Kathmann, ga eens kijken op de Putsebocht! Het is daar wel zeker Klein Ankara, dat ontkennen is simpel weg blind zijn voor de realiteit!

  Rotterdam is van iedereen, dus ook de oudere autochtone bevolking.
  In de Maashaven buurt, van 80% autochtoon, naar 3% en de burka’s over straat zien lopen, amper een woord NL op straat, dat is geen gezonde situatie.

 • Rotterdamse Hollandse Turken zijn geen schulditem,dat zijn burgers van Nederland Rotterdammers die hier hard gewerkt hebben,nog werken en blijven werken én ondernemen
  Maar even over de Maashaven en omgeving,een gewone wijk met echte mensen,maar jij wilt dat anders zien.
  Oke Paul wanneer ga jij daar een huis kopen?
  En kan jij dan je familie en je vrinden er van overtuigen daar ook te komen wonen?
  Zijn jullie de eerste echte Hollandse burgers..soort pioniers zeg maar,voorbeeld doet volgen toch?
  Of wil jij dat Leefbaar Hollandse blanke mensen verplicht om daar heen te verhuizen om het voor jou wat Hollandser in jouw beleving te maken?

  Wanneer ga jij met je vriend.. of vriendin naar de kamer van koophandel om een ondernemingsplan in te dienen,zeg maar dat je een echte Hollandse groentewinkel wilt op de maashaven.
  En als jij nog meer Hollandse winkels wilt zien,kun je je vrinden er van op de hoogte brengen dat je bij de RBZ Rotterdam een traject hiervoor mag volgen.

  Dan kom ik over een jaartje of wat kijken bij jouw Hollandse groentezaak,kom ik een banaan kopen.
  Helaas Paul de overheid is geen winkel orgaan die vanuit de gemeente een zaak kan runnen in een wijk,dat zul jij en je Hollandse vrinden dan zélf moeten doen…als jullie dit zo graag willen doe het dan!
  Ondernemen voor burgers (Hollandse Groentezaak beginnen in klein Ankara) ga naar rbz rotterdam en kijk wat jij voor jezelf en je buurt kan doen!
  De overheid onderneemt niet zelf groentezaken..dus Leefbaar kan ze er ook niet verplicht in zetten

  Paul vertel het voort aan familie en vrinden…kijken of die door leefbaar aanhang enorm gemiste Hollandse groentezaak er dan eindelijk komt..Hollandse groenten zullen ze niet te kort komen hoor,ondertussen kan je gewoon bij de huidige groentezaken in de Maashavenbuurt gewoon je appels,peren,bloemkool,radijs,andijvie,tomaten,peen,uien,knolselderij,snijbiet,spinazie ook gewoon nog kopen.
  Vind je het erg dat er een Turks Nederlandse winkelier in staat?

 • O en als je dat wél erg vind dat er een Turkse winkelier in staat,kan je bij de Plus,Lidl,Dirk,Jumbo,Albert Heijn ook gewoon volop Hollandse groenten kopen echt alles van vers tot in blik en glas..ook diepvries trouwens echt waar.

  Maar….. het kan verkeren dat er in die supermarktfilialen een Turks Nederlandse filiaalchef rondloopt of een Turks Nederlands meisje achter de kassa..eerst even checken dan.

  Wat moeilijk leven voor je dit zeg Paul!
  Je kan gewoon nergens meer je boodschappen doen

 • Dom antwoord. Iemand die net als vele politici een bord voor hun kop hebben en alles bagatelliseren. Geboren en getogen daar vele jaren ook gewoond, ouders wonen er nog. Wat jij niet begrijpt en niet wilt inzien is dat heel die wijk en uit balans is. Waarom is het een Vogelaarswijk, waarom moeten er tientallen miljarden naar Zuid? Omdat het zo goed gaat? Men dient aandacht te hebben voor ALLE Rotterdammers en niet populistisch te lopen schreeuwen. PvdA wilt diversiteit, die is daar bij Maashaven ver te zoeken.

 • Je weet echt niet waar je het over hebt! Wegvluchten, wat een onzin. Je heb het constant over dat het diverser moet. Weet je de betekenis van dat woord? Dat is in de buurt Putselaan niet het geval. Maar ja, jij bent er zo een dat alle schuld bij de blanke mensen liggen oh wee als die kritisch zijn, dan krijg je de poep die jij praat over je heen. Kansloze discussie. Te veel bakfietsen te veel witte cafe’s, the veel wit zus en zo, maar andersom geen probleem, dat is meten met 2 maten, dat is dus hypocriet, maar je zal het zelf waarschijnlijk niet eens door hebben en zien.

 • Inderdaad Ainee!

  In de jaren 70 werden complete wijken gebouwd zoals Zevenkamp,Capelle Schollevaar,Alexanderpolder.
  Dat waren allemaal mooie nieuwe wijken met nieuwe eengezinswoningen met tuin en een compleet winkelcentrum er bij.
  Nou al die witte mensen op de Maashaven,spangen,Delfshaven die namen een massale run naar de woningcorporaties om zich in te laten schrijven.

  Dat was wat,je oude portiekwoning met geiser en gaskachel in Spangen achter laten voor een nieuwbouw ééngezins huurwoning in Capelle Schollevaar!

  De witte mensen vonden zich te goed voor die oude krotten met geiser en gaskachel,die verhuisden massaal naar die nieuwe veel mooiere en betaalbaardere buurt in Zevenkamp.
  Maar ja die spangen en Maashaven huizen twee op één trap moesten ook weer verhuurd worden,maart de witte mens haalde nu ineens hun neus er voor op.
  Zij gingen enclaves maken witte enclaves in die nieuwe mooie buurten.

  Dus die oude huizen in Spangen werden verlaten enkel een paar oude achterblijvers woonden er nog,die hadden geen zin of waren te oud om nog te gaan verhuizen.
  In die oude huizen kwamen dan mensen te wonen veelal arbeids migranten met hun gezinnen omdat zij deze woningen wél waardeerden.

  Niets aan de hand tot dat de woningen in Zevenkamp en Capelle schaarser werden en duurder..toen wilde de witte mens ineens weer terug naar hun oude wijk waar ondertussen andere winkels (afgestemd op de bewoners logisch) waren gevestigd en andere mensen woonden.
  Als die witte mensen gewoon op de Maashaven waren gebleven hadden ze er nu nog gewoond!!!!!

  Ja nu willen terugkeren nu alles gerenoveerd is en er nieuwbouw staat hartstikke duur ja das balen!
  Dat kan je wellicht niet meer betalen.

  Stem daarom op een partij die sociale huurwoningen en betaalbare winkelpanden wél wil bouwen en behouden.
  En met de huidige rechtse barre wind,kun je er donder op zeggen dat die witte groenteboer er uberhaupt niet meer komt.
  Vanwege de énorme dure huurprijzen voor winkelpanden namelijk!

  Dus kijk uit waar op je stemt..denk aan je betaalbare huurwoning en de groentezaak die je wilt beginnen…winkelpanden zijn erg duur..en je moet met de verkoop van je peen en uien wel je winkelhuur kunnen betalen natuurlijk.

  Dus daarom is de juiste sociale partij er ook voor U!

 • Volgens mij draai je nu de feiten om.
  Er wordt nergens gezegd dat winkels waar criminele activiteiten gaande zijn, niet aangepakt moeten worden. Dat breng jij nu in de discussie en stuur je die een andere richting op.
  Als er criminele activiteiten zijn, moet er altijd opgetreden worden. Het is echter niet aan de gemeente om te beslissen wat voor type winkels er komen. De winkels in de wijken zullen zich aanpassen aan de populatie van de bevolking. Als er weinig Nederlanders wonen, dan zullen de winkelactiviteiten daar ook niet op gericht zijn. Kwestie van vraag en aanbod.

 • Vertrekken bij de eerste gekleurde? Kansloos, ik was op de basisschool een van de drie blanke. Dus kleur was en is voor mij geen probleem, echter is de haat tegen blank groot, maar was het in die tijd niet veel kleiner. Ook jij wijst naar blank.

  Benieuwd waar jij bent opgegroeid. Makkelijk praten. Als blanke worden bespuugd, de k-kaaskop naar je hoofd geslingerd krijgen, je moeder die aangerand wordt en één k-hoer is en of ze zin heeft in te neuken. Zou jij daar je kind willen laten opgroeien. En de schuld leggen bij de vertrekkende mensen, te simpel. PvdA en kornuiten zijn daar verantwoordelijk voor. Vergeet ook niet huisjesmelkers en de vele dealers en verslaafden.

  Hoe komt het dat Zuid een aantal keer in de top 10 van de Vogelaarswijken lijst staan? Laat me niet raden, de blanke man heeft het gedaan

 • Grote vergissing maak je Paul.

  De genen die terug willen naar de oude wijk en de groenteboer missen zijn géén yuppen!

  Je bedoelt gewoon witte mensen die ooit verhuisden (de gewone Jan Kooiman en Nel Kooiman) dat zijn géén terug kerende bakfietsyuppen.

  Bakfietsyuppen zijn nieuwkomers uit andere steden waar zij geboren en getogen zijn,maar vanwege de enorm vele meevallers en andere lokkertjes hier komen wonen.

  De oud Maashaven wonenden uit Zevenkamp die terug willen vallen onder dezelfde categorie als de allochtonen.

  Daarom zeg ik,bij verkiezingen niet in je eigen vingers te snijden.
  Ken je de geschiedenis van Rotterdam wel?

  De volkswijken waren voor de gewone man en vrouw,niet voor yuppen,laat staan dat ze terug zouden keren als ze er niet eens ooit gewoond hebben.

  Kom jij ook gezellig op de Maashaven wonen?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures