Ga naar de inhoud

Dit zeggen de verschillende partijprogramma’s over onderwijs — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Onderwijs wordt door de Rotterdamse politici omarmd, als middel om de samenleving te veranderen of te verbeteren. Gelijke kansen, divers samenleven en aansluiting op de arbeidsmarkt. Toch zijn er ook heel wat verschillen, zag Vers Beton in de partijprogramma’s.

De afgelopen vier jaar waaide de #Kendoe- mentaliteit uit het Rotterdams gemeenteakkoord door onze scholen. Met Leren loont!, werd ingezet op het verder verbeteren van de onderwijsresultaten, er kwamen betaalbare voorscholen (voor kinderen van twee tot vier) en het aantal thuiszitters werd teruggedrongen. Er kwam een Rotterdamse Leraren CAO en de verbindingen tussen gemeente, onderwijs en bedrijfsleven werden versterkt. Hoogtepunt was waarschijnlijk de verkiezing van Rotterdam tot Onderwijsstad van het jaar 2016-2017, een jaar lang in de landelijke spotlights. Ook werd samen met de stad een masterplan ontwikkeld voor de toekomst van het Rotterdams onderwijs.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures