Ga naar de inhoud

Formeren op zijn Rotterdams in dertien vragen en antwoorden

Columnist Peter van Heemst zet alles wat je weten moet over de Rotterdamse formatie uiteen.


Peter

Peter van Heemst

beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • Gek he politiek, als een politiek partij een groep burgers uitsluit, dan is de wereld te klein, maar als een politieke partij een andere politieke partij, en dus indirect ook burgers uitsluit, dan hoor je niemand. Dat heet : hypocriet zijn, meten met 2 maten.
  Uitsluiten is uitsluiten en niet lopen kontdraaien en het voor jezelf goedpraten. Je kan het niet eens zijn met iemand zijn mening, dat wil niet zeggen dat die persoon niet gelijk heeft!

  Dikke middelvinger naar je leiders in Den Haag en neem je lokale verantwoordelijkheid, daar voor
  ben je hier, werk je hier, heb je je hier in Rotterdam beschikbaar gesteld. Rotterdamse problemen, worden niet opgelost in Den Haag, men laat Rotterdam al jaren aan hun lot over. Mooi zou zijn als alle leden uit hun partij stappen en vanuit hun politiek ideaal gaan samenwerken. Plannen maken hoe Rotterdam er over 15 tot 20 jaar ervoor ‘moet’ staan, samen Den Haag op haar knien dwingen, en niet om de 4 jaar weer gouden bergen beloven en lopen wijzen naar elkaar, want met wijzen naar elkaar, komen we geen meter verder mee en gouden bergen beloven is de burger voor de gek houden! Je kan het niet alleen, jullie moeten het SAMEN oplossen

  Heel typisch dat PvdA wordt geroemd, wellicht door de politiekte geschiedenis van de schrijver, want als 1 partij jaren lang, ver voordat LR bestond, de dienst uitmaakte en één van de oorzakers van het huidige leefklimaat in Rotterdam is en dat nu in de schoenen van LR schuift, vervolgens ook nog blind zijn voor de waarheid, dan is het PvdA het wel.

  Keep your friends close and your enemies even closer, is een mooi gezegde

 • Leuk, dat je je nu al verkneutert (zoek maar op) over het buitensluiten van de verreweg grootste partij.
  De partij van de mensen, die hier geboren zijn en die de stad hebben groot gemaakt en die zich geen ene mallemoer aantrekken van de al jaren tegen hen gevoerde lastercampagne. oa. door deze site.

  Gelukkig zijn de aanhangers van Erdogan (motie Amnesty I. 2e Kamer) en een paar antisemieten (tweet ISIS -Israël) het met je eens. O ja, Pechtold de Russen beledigende, appartement ontvangende vriend van Oekraïense oligarchen ook.

  Daar huil ik geen zure tranen over, maar tranen van verontwaardiging.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures