Ga naar de inhoud

Geen woorden maar beelden: wat hebben kiezers en politiek aan een KiesKijker? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De KiesKijker bevroeg de rol van verbeelding in de politiek. Daar zagen de meeste van de 3.500 Rotterdammers die de KiesKijker invulden, wel de lol van in. Wat hebben we van dit experiment geleerd?

Vers Beton presenteerde op 5 maart de Kieskijker als eerste 100% visuele stemwijzer in Nederland: een heuse primeur! Ik vroeg me af of we met beelden in staat zou zijn om Rotterdammers te helpen kiezen.
“We hopen dat mensen die de KiesKijker invullen eerst zullen lachen, zich dan zullen verbazen en vervolgens gemotiveerd zijn om meer te weten over de onderwerpen waar het deze verkiezingen omgaat”, schreven we in ons persbericht. We konden het niet vaak genoeg zeggen, mensen moesten niet denken dat ze een serieus stemadvies zouden krijgen. Wat als je je ratio en je politieke voorkeur zou uitschakelen, en je je zou laten leiden door je verbeelding? Op welke partij zou je dan uitkomen?

Al 7 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam