Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de aanloop naar de verkiezingen spitten Vers Betonredacteuren de verkiezingsprogramma’s door. Deze aflevering: hoe denkt de Rotterdamse politiek over wonen? Het huidige woonbeleid doorzetten of moet het roer om?
Woningbouw is in Rotterdam één van de heetste onderwerpen van de verkiezingen, concludeerden Saskia Naafs en Guido van Eijck recent op Vers Beton. Bijna elke partij heeft een uitgesproken positie over de vragen waar, hoe en voor wie we woningen bijbouwen (of juist laten staan). De VVD oreert in de eerste drie kantjes van het partijprogramma over de woningmarkt – met de nadruk op de markt – als motor voor vernieuwing. De SP maakt zich juist hard voor betaalbare woningen om de gewenste doorstroming mogelijk te maken. Een overzicht van de belangrijkste vijf discussiepunten.

01_wonen_Marieke Veere Vonk
Beeld door: beeld: Marieke Veere Vonk

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
mariekeveere-versbeton

Marieke Veere Vonk

Illustrator

Marieke Veere is een Rotterdamse ontwerper en illustrator. Ze studeerde illustratie en gamification aan de Willem de Kooning Academie en de University of the West of England in Bristol. Marieke Veere werkt graag in verschillende stijlen waarbij ze zich laat inspireren door de natuur en alles wat leeft.

Profiel-pagina