Ga naar de inhoud

Hoe lang nog voordat we weer aan de gesubsidieerde banen gaan? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar gaan deze verkiezingen nu echt om? Verslaggevers Guido van Eijck en Saskia Naafs zoeken het voor je uit. Deze week: hoe er ondanks het strenge Rotterdamse beleid nog steeds (bijna) evenveel mensen in de bijstand zitten.

Wat_kiest_Rotterdam
beeld: Michael van Kekem

Al 8 reacties — discussieer mee!

 • Uiterst subjectieve bronnen.Roest, Thissen, SP 020.
  Geen kans op tegen-argumenten, halve waarheden: Werken in Westland; slechts een handjevol! 18.000 uit bijstand in 020 komt uit de lucht vallen en is niet onderbouwd.

  Geen echt interessante vragen :”Waarom protesteren die zesduizend uit de bijstand niet?”
  Brengen gesubsidieerde banen reguliere banen in gevaar?

  En ook nog eens subsidie van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.
  Kortom de Nederlandse journalistiek in optima forma.

 • Werkbrigades, wat nou als men de kantjes er van af loopt, altijd te laat op werk komt, 9/10 keer ziek is. Watga je dan doen?

  Gesubsidieerde banen, dus die banen bestaan wel, maar die banen worden ingenomen puur omdat men subsidie ervoor krijgt, en als dat stopt, dan schrapt men die baan. Net als toen bij de Melkert banen, subsidie stopte, de banen ook, terug naar af.

  11 jaar in de bijstand en ouder dan 50, moet je die nog aan een baan gaan helpen? beetje mosterd na de maaltijd. Wat er gebeurt, met alle nieuwkomers, die snel aan een baan geholpen moeten worden, want men moet iets doen, die pikken dus de banen in van mensen die hier al jaren wonen en zelfs zijn opgegroeid maar hun baan zien verdwijnen. Dat is dus water naar de zeer dragen.

  Weet je wat onze overheid heeft geflikt in 2014, ontslagvergoeding als inkomsten aanzien.
  Ipv dat men veel geld overhoudt om zicht te kunnen omscholen, pikt de overheid daar even zo 36% van. Vervolgens ga je belastingaangifte doen, dus die inkomsten moeten opgegeven worden, hup naslag want je hebt teveel vergoeding ontvangen. maar wel de dividendbelasting afschaffen, hoe kan je het volk nog harder naaien!?!?!?

 • Wat een DOM antwoord.
  Want de nieuwkomers van zoveel jaar geleden, lijden hier ook onder. Je kan een baan maar 1x vullen, dus wie krijgt de baan? Als men geen baan heeft vinden we die persoon een profiteur, als er hier 1000 naar toe komen en maar 10 werkt, dan gaat men redeneren, wat doen ze hier, het zijn profiteurs, laten we de grenzen sluiten.
  Jongeren gaan hangen, gaan de criminaliteit in, want ze krijgen geen werk. Het probleem is veel groter en gecompliceerder dan jij denkt, even verder nadenken dan je wilt lezen!

 • In de economie, maar ook in de sociologie en in de geschiedenis staat deze klasse mensen bekend als de ‘ueberfluessigen’ of ‘overbodigen’. Nu de werkgelegenheid zogenaamd weer ‘aantrekt’ kom je uit bij de mensen die werkelijk niet tot werken in staat zijn. Dan heb je in feite geen werkbare klasse van ‘overbodigen’ meer. Dat weten geschoolde politici ook. Daarom dient er een permanente aanvoer van (arbeids)migranten te zijn zodat inkomen en arbeidsaanbod op peil blijven. En zo geschiedt het (al minstens mwoah… honderdvijftig jaar)…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam