Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam vaart een experimentele koers bij de komende verkiezingen. Met bijvoorbeeld de mogelijkheid dat in sommige gebieden alle kiesgerechtigden vanaf 16 jaar kans maken op een zetel in het wijkcomité. Roeland Dubbeld poogt deze en andere veranderingen uit te leggen.

We mogen als Rotterdammers 21 maart naar het stembureau om onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad te kiezen. En als u daar toch bent kunt u gelijk even stemmen voor het landelijk referendum, en stemmen op een kandidaat vertegenwoordiger voor uw gebiedscommissie of wijk. Wijk?
Ja, omdat ze op de Coolsingel (en in de gebieden zelf) niet helemaal tevreden zijn over de gebiedscommissies kan volgende maand in de gebieden Feijenoord en Noord – ter vervanging van de huidige gebiedscommissies – voor de wijkraden worden gestemd. In zes wijken, verspreid over Delfshaven, Prins Alexander en Charlois, komen gelote wijkcomités (en blijven de gebiedscommissies bestaan). Snapt u het nog? Ik probeer het uit te leggen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Roeland Dubbeld

Roeland Dubbeld

Roeland Dubbeld (1991) schrijft over politieke zaken en is beleidsadviseur bij de gemeente Pijnacker. Hij is lid van D66.

Profiel-pagina
foto_jowan

Jowan de Haan

Chef illustratie

Jowan woont in Rotterdam, studeerde in 2013 af aan de WDKA als grafisch ontwerper en werkt sindsdien als illustrerende ontwerper en ontwerpende illustrator. De invloed van zijn liefde voor zeefdruk is groot. Naast keihard werken doet hij niets liever dan, vanuit zijn zeefdrukatelier, vrij werk de wereld in slingeren.

Profiel-pagina