Ga naar de inhoud

Opgegeven voordat ze ziek werd

In deze columnserie deelt Michelle-Aimée maandelijks verhalen vanuit haar werk als straatarts. Deze keer een moeder die nooit de juiste behandeling kreeg en al was opgegeven, voordat ze ziek werd. 

Wat verwachtte ze van het leven in Nederland, toen ze werd uitgehuwelijkt aan haar neef en hier naar toe migreerde? Ik heb het haar altijd willen vragen. Wat liet ze daarvoor achter? In de vrijheid die ze hier zou moeten hebben, werd haar leven een aaneenschakeling van bezoeken: aan de dokter, de rechtbank, een inrichting, jeugdzorg. Nooit aan haar familie.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam