Ga naar de inhoud

Rotterdamse verkiezingen: decor voor landelijke show — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar gingen deze verkiezingen nu echt om? Verslaggevers Guido van Eijck en Saskia Naafs zochten het de voorbije weken voor je uit. Deze week blikken ze terug: met uitgedachte verkiezingsprogramma’s en goed gevoerde debatten win je geen verkiezingen meer. Met modder gooien wel.

Wat_kiest_Rotterdam
beeld: Michael van Kekem

Al 10 reacties — discussieer mee!

 • Die Leefbaar zwik en hun aanhang hebben persoonlijk zélf een identiteits probleem vind ik.

  Ik vind dat zij leven in een dogmatische fantasie wereld waarbij zij star als een soort Don Quichotte tegen de allochtonen en met name islamitische burgers hun haat inzetten.
  Ze hebben een persoonlijke missie die zij projecteren over onze gehele stad!

  Deze lieden zouden eens hulp zoeken vind ik en leren om te gaan met verandering en mensen met een migratie achtergrond.
  Door deze disfunctie in hun gedrag en kijk op de wereld houden zij de stad in een ziekelijke haat greep die ongelooflijk veel burgers diep in hun hart en ziel raken.

  Als je níet in een multi culturele stad wilt wonen ga dan ook niet in de plaatselijke politiek om die stad met haat te bestoken.

  Ga Weg! Leefbaar! laat onze stad eens met rust!

 • Ik zou het eerlijk gezegd wel jammer vinden als fatsoenlijke partijen als PvdA, GL en VVD in een coalitie gaan met Leefbaar. Leefbaar heeft de afgelopen weken zó duidelijk laten zien wat zij écht vinden, dat ik mij niet kan voorstellen dat je daarmee nog wilt samenwerken. Een ondernemerspartij als de VVD die energieke ondernemers zou tegenhouden om een zaak te beginnen omdat het geen Hollandsche slager is? Kan ik mij helemaal niets bij voorstellen.

  GL die zou instemmen met het slopen van goedkope woningen om er dure woningen voor terug te bouwen zonder enige huurbegrenzing? Dat zou heel raar zijn. De huidige PvdA zie ik daar ook niet mee akkoord gaan. Trouwens, Leefbaar heeft toch zo’n hekel aan de PvdA?

  D66 noem ik niet, want die partij heeft al eerder laten zien dat het alle kanten op kan draaien.

 • Dit in RTV rijnmond,
  De plannenmakers van Feyenoord City kunnen opgelucht adem halen. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam is dusdanig dat er geen onverwachte wending vanuit het stadhuis hoeft te worden verwacht.

  De grote belangrijke zaken gaan vóór!

  En er stonden nog meer belangrijke zaken op het menu,zoals de Coolsingel en talloze dure vrije sector woningbouw projecten en plannen.
  Deze mogen niet verdwijnen met een andere koers binnen het stadhuis daarom.

  De riedel van de Hollandsche slager en scharensliep werken perfect,in zo’n ongelooflijk grote stad als Rotterdam,waar de mieren neuqerij over islamitische burgers steeds leidend is in debatten,maar ondertussen de “belangrijke”zaken gewoon doorgaan.

  Dus een links blok?
  Plannetjes in de war schoppen?

 • En waarom vertelt Joost van Leefbaar niet tegen zijn kiezers dat er bij de,
  COOP,Plus,AH,Jumbo,Dirk,Hoogvliet,Lidl,Aldi,Deen,Spar,diverse bestaande groentezaken en de wekelijkse dagmarkten ook voldoende Hollandse groenten en fruit worden verkocht.
  Je komt geen wortel of banaan te kort.

  Dat weten joost en zijn aanhang toch ook wel?
  Doen zij nooit boodschappen ofzo?

  En hier winnen zij de verkiezingen mee?
  Wát een aanhang hebben die Leefbaren zeg!

 • Nourdin el Ouali noemde dat toch ook in het Nieuwsuurdebat afgelopen maandag? Staat iedereen zo glazig te kijken. Maar goed, als Leefbaar maar hard genoeg schreeuwt, is hun aanhang er weer van overtuigd dat het allemaal klopt. Ben echt benieuwd hoe de aanhang gaat reageren als ze aan de beurt zijn voor de sloop van hun woning als deze moet plaatsmaken voor een “betaalbare” (haha) woning van 950 euro en zij zelf niet meer terecht kunnen in hun wijk omdat de goedkope woningen op zijn.

 • Dat is allang actueel dat zij niet meer terecht kunnen in hun oude wijk,met Nieuw Crooswijk is het begonnen ooit.
  Het is zo blijf zitten waar je in woont als je een sociale huurwoning hebt,want verhuizen naar een andere sociale woning is geen optie meer.

  Ken je zo een kinder speelgoed box met gaten in verschillende maten waar bij je met verschillende in maten knikkers,deze net zo lang moest pieken totdat ze er allemaal in zaten?

  Zo werkt de huidige woningverdeling ook!

  Wie klein is past in een kleine woning,wie groot is gaat in de grote woning (sociale huur/vrije sector koop)
  Totdat alle Rotterdamse knikkers (burgers) hun plekje hebben en er allen nog door de grotere knikkers verhuist mag worden.
  Daarom worden er geen nieuwbouw Sociale huurwoningen bij gebouwd…de knikkers zijn namelijk nog steeds aan het rollen totdat iedere knikker op zijn of haar juiste plaats zit,en er geen scheef bewoners meer zijn…iedere burger die recht had op een sociale huurwoning die heeft er dan een en mag er niet meer uit.

  Aangezien er geteld is dat er nog voldoende sociale huurwoningen zijn,moet er nog even geknikkerd worden door de gemeente.
  En het overschot aan die woningen worden dan gedecimeerd.

  En als de sloop voor hun woning komt zo over vier jaar,dan komt Leefbaar alwéér met Islam,Mekka aan de maas,Hoofddoekje,Waar O waar is onze Hollandse groenteboer,Onze Identiteit,Onze Zwarte Piet aanzetten en hupsakee de stemmen stromen binnen.
  Dit werkt al sinds 2002 een prima middel

 • Kruiskade, dat is diversiteit ten top, alles zit daar, komt o.a door de zeer diverse wijken eromheen. Dat is toch wat we willen. Geen enkele groep heeft daar de overhand, dit itt andere wijken. Dat is wat men bedoelt en niet het White washen van de wijken, wat velen direct denken

  Wat de huizenprijzen betreft, een standaard gezinswoning kost tegenwoordig gewoon 750,-. Kopen leg maar ff een half miljoen gulden neer. Huizen markt is ziek en zal ooit weer klappen.

 • Klopt. Het Oude Westen is opgeknapt in een tijd dat er nog geen sprake was van huurliberalisatie en mensen met een bovenmodaal inkomen in het duurdere sociale segment mochten wonen. Zo krijg je vanzelf een relaxte mix van bewoners. En – heel belangrijk!! – de Aktiegroep Oude Westen heeft vanaf het allereerste begin van de stadsvernieuwing veel gedaan om alle bevolkingsgroepen in de wijk op leuke en positieve wijze kennis te laten maken met elkaar.

  Daarnaast had iedereen bij de woningtoewijzing (werd toen nog door de corporaties gedaan, niet via een advertentiemodel) evenveel kans, of je nu in Nederland geboren was of ergens anders. Er was, ondanks de grote stadsvernieuwingsopgave, zelfs ruimte voor jongeren uit de wijk die zelfstandig wilden gaan wonen.

  Luisteren naar alle bewoners en serieus omgaan met problemen, maar niet toegeven aan op niets gebaseerde (voor)oordelen, dat is de sleutel tot succes. En in het Oude Westen is het altijd zo gebleven. Iedereen telt mee.

 • U geeft het zeer goed weer, voornamelijk dit gedeelte:
  ‘Luisteren naar alle bewoners en serieus omgaan met problemen, maar niet toegeven aan op niets gebaseerde (voor)oordelen, dat is de sleutel tot succes. En in het Oude Westen is het altijd zo gebleven. Iedereen telt mee.’

  Alle bewoners en iedereen telt mee. En inderdaad niet direct op niets gebaseerde vooroordelen reageren. Het Oude Westen is een voorbeeld voor andere wijken.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures