Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam is nog steeds de armste stad van Nederland. Hoe denken de partijen dit probleem aan te pakken? Om deze vraag te beantwoorden heeft Marianne Klerk uitgezocht wat de verschillende politieke partijen zeggen over armoede.

Wat opvalt, is dat sommige partijprogramma’s een hoofdzaak maken van armoede (SP, GroenLinks, D66, Denk). In andere programma’s is dit veel minder het geval (VVD, Leefbaar). Voor de vergelijking van de programma’s is in dit stuk gefocust op wat de partijen schrijven over armoedebestrijding en sociale zekerheid. Als laatste komen de bijzondere armoedeplannen van de Rotterdamse partijen aan bod. Maar eerst: wat is armoede eigenlijk?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina
photo profile

Octavia van Horik

Illustrator

Octavia van Horik (1987) is grafisch ontwerper, illustrator en Rotterdammer sinds 2008. In haar werk gaat ze op zoek naar de grenzen van het medium om te kijken wat daar aan te morrelen valt. Een setje regels is er nu eenmaal om gebroken te worden.

Profiel-pagina