Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Hoe werkt macht in onze stad? In een speciale editie van Oude Koeien beschrijven Jacques Börger en Anne Jongstra hoe macht en machtige personen in Rotterdam in het verleden opereerden om grote projecten tot stand te brengen. Deze aflevering gaan we helemaal terug naar de zestiende eeuw. De ambitieuze jonge Johan van Oldenbarnevelt trok economische migranten naar de stad en zette Rotterdam daarmee op de kaart.

RI-20
Rotterdam anno 1626. Vanaf ca. 1570 breidde Rotterdam zich vanaf de Blaak en Nieuwehaven uit in de richting van de Maas. Aan de westkant van de Oudehaven zou het nieuwe stadsdeel uiteindelijk worden begrensd door de Schiedamsevest. In het oosten vormde het huidige Boerengat de grens. Beeld door: beeld: stadsarchief

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

De bouwende macht
Jacques Börger

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Profiel-pagina
anne2

Anne Jongstra

Anne Jongstra (1964) ziet zaken graag in historisch perspectief. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in de jaren tachtig geschiedenis in Utrecht en werkt nu voor het Stadsarchief Rotterdam.

Profiel-pagina