Ga naar de inhoud

Ontmoeten in Rotterdam verbeeld — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton vroeg fotografen Loes van Duijvendijk en Salih Kilic in beeld te brengen op welke Rotterdamse straten, pleinen en parken we elkaar ontmoeten. Wat vertelt hun beeldonderzoek ons over de relatie tussen stad en menselijk gedrag?

Mensen die elkaar voorbij lopen, in hun telefoon weggedoken zitten of juist elkaar in de openbare ruimte opzoeken. Alledaagse beelden die een verhaal vertellen over de manier hoe Rotterdamse plekken gebruikt worden – of juist onderbenut blijven. In de fotoseries van de twee jonge fotografen komen de harde en de zachte kanten van de binnenstad naar voren.

Foto’s zonder mensen

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam