Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: De multiculinaire samenleving is mislukt

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week overpeinst Awais Hassan de gemiste kansen van de multiculinaire samenleving. “De culinaire voetafdruk van onze stad is niet groter dan die van een lotusvoetje.”

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Interessante stelling, je kunt er aan toevoegen dat de enige groep die wel Multiculinair eet de autochtone Rotterdammer is. Hij eet namelijk wel roti, saoto, shoarma, pizza en tapas.
  Terwijl andere nationaliteiten in hun eigen keuken blijven hangen.

 • Ik denk dat dit voor wel meer multiculturele aangelegenheden geldt. Iedere groep gaat toch ook naar zijn eigen gebedshuis. Nog steeds trouwen veel mensen binnen eigen culturele groep. En nog steeds hechten velen aan hun eigen culturele symbolen, tradities, normen en waarden. Terwijl er zoveel andere smaken zijn!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam