Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Dijkenexpert wordt sociale superheld in Rotterdam-West?

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie te serveren voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week wil Aboutaleb een watermanager loslaten op de sociale problematiek in Rotterdam-West. Daarvoor komt ex-Stuurvrouw Anne Ardon graag weer even aan wal staan.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 8 reacties — discussieer mee!

 • Thoughtful critique. Needed is citizen participation to define problems and experiment with solutions. This requires time, resources and engagement.

 • ‘Andersom zouden we het niet goedkeuren’
  Iemand die geen Rotterdammer is die gaat praten over Rotterdamse problemen die ver voor haar geboorte al in gang waren gezet waarvan ze de schuld geeft aan een partij die toen niet bestond.

  Rotterdam kent de meest laag opgeleidde mensen, de meeste werklozen, de meeste Vogelaarswijken, grootste taal achterstand.
  Wat is verstandig; werken aan oplossingen zodat je toekomstige bewoners van Rotterdam een toekomst kan bieden of nog meer mensen die behoren tot die groep te laten wonen in die wijken?
  Oplossingen zijn ideeen die men uitprobeert, zoals de Rotterdamwet, zeggen dat van alles niet goed is maar geen oplossing/idee aandraagt, dat is zeiken.

  Die plaat, baangarantie, er is zat werk, als je wilt heb je zo werk. Garantie, tja, dat krijgt niemand, maar voor wie hard werkt gaan deuren open. Uitklering, die zijn er al. Opleiding, NL verplicht je tot je 18de naar school te gaan. Veiligheid op straat, valt reuze mee met de onveiligheid. Goede huizen, vroeger had je slechte huizen, tegenwoordig klagen we teveel. Als je geen schimmel hebt staan en het okay warm hebt, je kan slapen/eten/douchen/wassen, dan is dat voldoende.
  De 5 standaard punten is leuk en aardig om te benoemen, maar het gaat vaak ook om de wil van de persoon, daar schort het nog vaak aan.

  ‘Een inclusieve samenleving’ als men zelf afzondert van de samenleving, houd het snel op. Door een gebalanceerde samenstelling van een wijk, kan je dat beter aanpakken, en vele wijken, zeker de Vogelaarswijken, daar is het balans zeer ver te zoeken. Schiedam, daar zie je wijken volledige wegglijden naar toekomstige Vogelaarswijken.

 • Alle mensen rijk maken,iedereen 3000 euro per maand geven,de huren met 200% omhoog,en iedereen verplichten om er rijk en chique bij te lopen,huisinrichting aanpassen en winkelaanbod ook.
  Kledingvoorschriften verplichten op straat en alles wat met religie en cultuur te maken heeft verbieden met zeer hoge boetes.
  Geen feesten op straat en zeer streng beleid invoeren.
  Verplicht staats ingevulde regels naleven en vooral integratie zeer hard erin pompen.
  Dat kan met verplichten om geen buitenlands eten te mogen consumeren,alleen kleding die door de staat wordt voorgeschreven (vrouwen mogen geen lange rok,of bedekte benen of hoog gesloten blousjes dragen) meer lingeriezaken in west laten komen,sinterklaas verplichten in de wijk te laten vieren(wie niet meedoet land uit zetten).
  Vrouwen verplichten minimaal 1 keer per week in lingerie boodschappen doen waarbij zij hun man uitschelden op straat.
  Religie moet privezaak zijn..(geheim beleeft worden) op straffe van uitzetting.
  Boodschappen in de winkels zeer duur maken en meer exclusieve dure kledingzaken en lingerie winkels plaatsen en de huidige winkels weg.

  Mooi woordenspelen..waterdijk tegen de Tsunami?
  Boetes uitschrijven als mensen buiten goedkope kleding dragen of er niet chique uitzien.
  Ook bij vrouwen een kledingpolitie invoeren die te weinig schaarsgeklede meisjes en vrouwen beboeten op het te veel bedekken van hun lijf (is religieus en wellicht niet geintegreerd).

  Laat er meer reclame bilboards met sexy stoeipoezen in die wijk opgehangen worden.
  En een schoonheidsinstituut die donkere huid kan bleken om straten er wat geintegreerder uit te laten zien..zo krijgen we de wijk die we hebben willen.
  Oja mensen die moeten gecontroleerd worden in hun portomonnee,bij te weinig saldo straatverbod geven of uitzetting..in verband met weglijden van de wijk!

 • Gewoon de gehele wijk renoveren en de huizen vrije sector maken,en veel nieuwe koopwoningen bouwen voor rijken zodat de wijk er chique bij komt te staan.
  Zet er een boel Prada ,Armani,Hugo Boss,Valentino,Tommy Hilfiger zaken neer en niet te vergeten twintig filialen van Hunkemoller en Christine le Duc..en in plaats van de weekmarkt met allochtonen groenten een wekelijkse kama sutra beurs en andere erotische fair neerzetten.
  We laten zo zien dat we vrij zijn.

  Breek de goedkope winkels af en laat de tram drie keer zoveel kosten per rit in die wijk.
  En in elke straat een grote rood,wit,blauw ophangen en zorgen dat er winkels zoals hierboven beschreven in die wijk alleen mogen vestigen,ook wel een groenteboer die zeer dure producten verkoopt en een Hollandse naam heeft op de gevel.
  En de mensen die dit niet aankunnen en zwichten voor deze noodzakelijke maatregel om de wijk weer wit te maken die moeten maar uitgezet worden want waar moeten ze anders naartoe,gaan ze daar weer buitenlands doen.
  Oja winkels mogen géén buitenlandse spullen verkopen zoals pom,baka bana,baklava, gewoon Hollandse pot verplichten(met pottenkijkers die onaangekondigd in je keukenkastjes en je pan kijken)

  Het is de énige oplossing om dat multiculturele uit de gehele stad te verbannen.
  Een stad die talloze wijken heeft met een rijke kern mag géén wijk hebben die divers of burgers heeft die niet zo’n grote portomonnee hebben en ook nog eens weinig schaarsgekleed gaan,dat is gewoon uitglijden van de stad klaar!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures