Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: levensgevaarlijke wc-carrousel

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui van Vers Beton een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week wordt Ferrie verslonden door de hightech wc-carrousel op de Binnenrotte. Wat een smerige nachtmerrie.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Ja het zou zo mooi kunnen zijn: lekker winkelen en voldoende goed toegankelijke en normale openbare toiletten. Niet afknijpen en ergens naar 3 hoog in een groot winkelcentrum zoeken naar wc tje. Of de elektrische rolstoel van je invalide moeder vervloeken ondat die niet past binnen het invalidentoilet van de HEMA. Maar ja de Hema heeft tenminste wel een toilet voor klanten. Dat kan je van onze groot verdieners als AH, Jumbo, Babypark etc. niet zeggen.
  En die mechanische mensloze wc probeersels zijn geen oplossing.
  Kortom, we zouden net als in the UK een wet moeten hebben waarin nette en ouderwetse degelijke openbare toiletten verplicht zijn en ieder dorp en stad dat dan ook moet regelen. En dat ook doet. Geen commercieel verdienmodel maar wel een basisvoorziening . Het geeft gelijk ook weer wat werk aan mensen en is goed voor de omzet van onze echte off line winkels want je hoeft je niet te haasten naar huis. ????

  • Ben het helemaal met Jeannette eens. Dat toilet op de derde étage van La Place in de Karel Doormanstraat hoek Binnenweg is inderdaad niet zo eenvoudig te bereiken maar uiteindelijk wel gratis en zaterdag 28 april was het zeer schoon. Trouwens: bij Bagel & Beans op de Hoogstraat hoek Botersloot hangt een bord dat je óók zonder een consumptie te bestellen toch welkom bent voor toiletgebruik. En ja, ’t is gratis. Overigens: ik betaal van harte 50 cent of een euro voor het tolietgebruik.
   Waarom is dat ondergrondse toilet -ooit in de Hoogstraat tegenover ‘Kontakt’- eigenlijk gesloten? Wat mij betreft zetten ze de stad vol met Dixi-dozen, als een soort Dixieland. Zolang ze het schoonhouden maar in de hand (..) houden. Dat is wellicht de werkgelegenheid waarvoor je pleit.
   Met vriendelijke groet, too-the-loo, Hans Keijzer.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam