Ga naar de inhoud

Jos Melchers, de man die kan — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds september 2017 werkt Jos Melchers op de 25e verdieping van de toren die hij als ontwikkelaar zelf neerzette. Vanwege zijn jarenlange ervaring ‘in de markt’ zijn de verwachtingen rondom zijn aantreden als gemeentelijk directeur Gebiedsontwikkeling zo torenhoog als De Rotterdam. “Nu moeten we juist de kansen pakken die uit het enthousiasme over Rotterdam aan het ontstaan zijn.”


Geisje.VersBeton.JosMelchers5

beeld: Geisje van der Linden

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Grappig om GEZOND te noemen, want als één ding waar veel bouwen in het centrum niet aan gaat bijdragen, is een gezonde leefomgeving. Nu al matige luchtkwaliteit, wat gaat men doen, meer per m2 bouwen, meer bewoners per m2, meer verkeer per m2, meer uitstoot m2. Oftewel, luchtkwaliteit zal verder verslechteren.

  De Rotterdam, de gemeente moest verhuizen naar De Rotterdam, wat miljoenen heeft gekost, omdat de hoofdhuurder (hotel) een bezettingsgraad beloofd was en die werd niet gehaald.

  De infrastructuur in het centrum is ontoereikend, verder bouwen in het centrum is onlogisch!
  Hoogbouw zorgt voor schaduwslag, wat ook weer meer ellende met zich meebrengt. Buurt Glashaven, met de toekomstige woontorens, gaat een ramp worden voor de bewoners aldaar!

  Ga lekker bouwen in wijken die een boost nodig hebben, dus Beijerlandselaan, Putsebocht, zorg voor betere verspreiding van die woontorens ipv wat er nu gebeurt, in een straal van 100m staan er straks 10 woontorens.

 • ach mijnheer, leuk van u ik wens u succes met het bouwen van alle torens, niksvan groen bij de markthal volbouwen een man een woord
  voor een paar miljoen kan de gemeente die projecthaai afkopen maar nee hoor bouwen immers lang geleden bekokstoofd.
  Willemsplein idem honderden mensen erbij rondom een busterminal
  Vergroening aan de maas ik geloof er niks van
  Wijnhavengebied nog meer torens mammie met de kinderwagen moet maar naar het kralingse bos een keer per week
  Als u met pensioen gaat vertrekt u waarschijnlijk zelf naar zuid limburg.
  Succes en vergeet vooral Uw oude relaties niet een man een woord

 • Griezelige man lees goed eigenlijk zegt hij niet
  Veel hij praat als een soort onbetrouwbaar
  diplomaat aangestuurd door de gemeente en
  zijn voormalige werkgevers die wel gaan varen met zon man op die post.
  Enfin we gaan het zien
  Meer beton zg vers beton is het motto

 • Lees goed eigenlijk zegt hij niet veel
  Ja over nog meer bouwen en zo nu en dan een beetje groen en afspraken etc
  Met deze zelfingenomen man komt er niks spectaculairs en zeker geen groen
  De binnenvaart mag blijven laat me niet lachen

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

 • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

 • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

  • Architectuurkritiek

  Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures