Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een nieuw college en de politiek in het algemeen, moet een voorbeeld nemen aan Rotterdammers die het verschil maken. Dat is een van de lessen die Ron en Wim trokken uit hun 20 video’s met sociale initiatieven in de stad.

Onze lezers kennen Wim Wiegmann als de editor van het verkiezingsvlog op Vers Beton. Onder de gebiedende en ook niet mis te verstane titel ‘Samen leven Nu” maakte hij samen met Ron Blom een serie video’s over Rotterdammers die zich inzetten voor de stad. Het beeld dat uit de serie geportretteerde initiatieven naar voren komt contrasteert sterk met het beeld dat tijdens de verkiezingscampagne is ontstaan. Die sterk gepolariseerde stad waar een hevige strijd woedt? Wiegman en Blom zagen iets heel anders. Als er al een strijd plaatsvindt, dan is die eerder gericht tegen armoede en verdeeldheid dan tegen elkaar.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Jasmijn Krol 2

Jasmijn Krol

Fotograaf

Jasmijn Krol (1988, Dongen) is beeldend kunstenaar en woonachtig in Rotterdam. Ze werkt voornamelijk met video, fotografie en performance. Naast haar autonome werk, maakt ze momenteel een documentaire en werkt ze ook als fotograaf in opdracht.

Profiel-pagina