Ga naar de inhoud

Ahmeds wethoudertiental

Tien wethouders! Zo veel had Rotterdam er nog nooit. Peter van Heemst hoopt dat nu het tijdperk van de Wandelende Wethouders aanbreekt.

Peter_van_Heemst
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Waarom LR erbij halen? Het gaat om de 10 wethouders, zoveel had Rotterdam nog nooit gehad.
  En dan komen met wachtgeld, echt sneu! Stop nou eens met LR bashen, je kan over elk partij wel stront vinden, over de PvdA zullen we maar niet beginnen, kost ons allen miljarden en de teller blijft lopen!

 • De ongekende haat jegens Leefbaar Rotterdam bij Peter van H. begint lachwekkende vormen aan te nemen. In bijna al zijn stukjes is zo’n beetje alles de schuld van LR en is er niemand die deugd van die partij.
  In dit laatste prutstukje bereikt Peter een nieuw dieptepunt.

  Als er iemand zijn mond moet houden over wachtgeld is het Peter.
  Hij ontvangt sinds december 2005 EEUWIG wachtgeld omdat Peter 12 jaar in de Tweede Kamer heeft gezeten (Verbeter me als ik het mis heb Peter) De miljoen € is Peter allang gepasseerd (verbeter me als ik het mis heb Peter) De bijnaam van Peter in het Rotterdamse is dan ook niet voor niets “de ongekroonde wachtgeldkoning”

  Nog triester is zijn voorbeeld over externe inhuur, waar, hoe kan het ook anders, Leefbaar Rotterdam ook schuldig aan zou zijn. Peter orakelt:
  “Je zet 40 miljoen euro in de begroting en na een jaar moet je opbiechten dat je meer dan 60 miljoen te veel hebt uitgegeven. Iets om je de ogen voor uit je kop te schamen. Eigenlijk te bizar voor woorden. Maar het gebeurde echt. In Rotterdam. Onder Leefbaar. In 2017. Voor het inhuren van extern personeel was vorig jaar 40 miljoen uitgetrokken, maar dat liep dus enorm uit de hand. De uiteindelijke rekening bedroeg ruim 100 miljoen.”

  De feiten:
  In 2009, toen Peter zelf leider van de PvdA was, waren de cijfers als volgt:
  Begroot: 85 miljoen €
  Uitgegeven: 140 miljoen €

  Tussen 2012 en 2015 zijn ivm de economische crisis veel ambtenaren gedwongen vertrokken bij de Gemeente. Toen de economie in 2016 en 2017 ineens enorm aantrok was er dus veel noodzakelijke kennis vetrokken, waaronder architecten.

  Dus Leefbaar, D66 en CDA hebben de externe inhuur aanvankelijk zeer fors kunnen verlagen maar mede door economische groei en het blijvend hoge ziekteverzuim bij de gemeente noodgedwongen toch extern extra mensen moeten inhuren.

  Maar in zijn niet aflatende frustratie over Leefbaar (de partij die itt tot zijn eigen PvdA wél groot bleef, die wél een volkspartij bleef) krijgt Leefbaar ook hier de schuld van. Hoe doorzichtig!

  Peter is de enige Rotterdammer die vele voordelen weet te melden over het ongekende aantal van tien wethouders. Een unicum voor Nederland. Hoe gênant Het valt nog mee dat hij hier LR de schuld niet van geeft (“Had LR maar niet zo groot moeten worden. Dan hadden we met minder partijen, dus minder wethouders een stadsbestuur kunnen vormen”)

  Succes Peter en ga vooral door met het etaleren van je afgunst jegens Leefbaar.
  Ik hoop alleen dat er ook niet-LR mensen zijn die je waarschuwen dat je jezelf met elke nieuwe anti LR prietpraat steeds nog een stukje belachelijker maakt.

 • Met dit college zal de overschrijding van de begroting nog veel hoger gaan uitpakken. En volgens mij was wethouder Adriaan Visser (D66) toch verantwoordelijk voor financiën?

  Uit een overzicht in de jaarrekening blijkt dat de afdeling Werk en Inkomen met 14 miljoen euro het meest over het oorspronkelijk begrote budget heenging. Als verklaring daarvoor gaf verantwoordelijk wethouder Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) dat de inhuur van externe arbeidskrachten groeit als het aantal aanvragen voor bijstand toeneemt. Een groot deel van de kosten wordt volgens hem gedekt uit lagere uitgaven voor vast personeel. De afdeling Ruimtelijke Ordening gaf 12,8 miljoen euro meer uit aan flexwerkers dan oorspronkelijk begroot, de afdeling Volksgezondheid en Zorg 5,2 miljoen euro, Openbare Orde 3,8 miljoen euro en Bestuur en Dienstverlening 2 miljoen euro. In de verzamelpost ‘Overhead’-kosten van de gemeente is een overschrijding van het budget voor flexwerkers van 17,7 miljoen euro opgenomen. Aldus een artikel in NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/14/de-gemeente-huurt-weer-voor-60-miljoen-te-veel-aan-flexwerkers-in-a1606460

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam