Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week: Tara heeft een nieuwe ‘collega’. En tsja, je kunt nu eenmaal niet met iedereen door één deur.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
Beeld door: beeld: Mark van Wijk

Van de week was ik per toeval getuige van de opnames van de talkshow Rijnmond is Gers, het ‘maandelijkse tv-programma met mooie verhalen en positieve ontwikkelingen uit stad en regio.’ Wie huppelde daar kirrend rond? Ebru Umar, want zij presenteert de show. U kent haar wel, de vrouw die dermate worstelt met haar eigen identiteit dat ze op een persoonlijke missie is om zoveel mogelijk moslims te terroriseren. Zo ongeveer elke column is hetzelfde, opgebouwd volgens de formule: haat + haat = nog meer haat. In een recent (en rommelig) dieptepunt werden de Rotterdamse fractievoorzitters – die een coalitie vormen zonder Leefbaar – op één lijn met Volkert van der G. gezet.
Haar cirkelredeneringen met tunnelvisie zijn natuurlijk koren op het molentje van Wilders-adepten die op Twitter aan haar lippen hangen. Dus Metro blijft betalen voor de smakeloze woordenbrij die ze er elke week weer uitkotst. Bereik is bereik, zullen ze waarschijnlijk denken. Met als gevolg dat ik deze vrouw tegen wil en dank mijn ‘collega’ moet noemen, sinds ik voor Metro schrijf.
Op papier hebben we meer gemeen. Geboren in Rotterdam uit ouders die hier niet geboren zijn, journalist, vrouw, scherpe pen. Alleen waar ik droom van een stad waarin alle Rotterdammers zich thuis voelen, doet Ebru haar best om een deel van die Rotterdammers het gevoel te geven dat ze niet welkom zijn. Dat is een wezenlijk verschil.

Onlangs kreeg RTV Rijnmond op Vers Beton al een veeg uit de pan over de radioprogrammering. Maar toch lijkt de nieuwe hoofdredacteur Ib Haarsma voor een frisse wind te zorgen bij de zender. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat de Rotterdamse haatkoningin een talkshow mag presenteren over hoe leuk deze stad is.
In die gerse stad wonen namelijk ook moslims, die in de eerste plaats Rotterdammer zijn. Waar Ebru dingen over zegt als: “Islamitische kindjes kunnen er ook niets aan doen dat hun ouders ingepakte vleermuizen zijn met middeleeuwse ideeën.” Wat is het signaal dat RTV Rijnmond hiermee afgeeft? Dat ze een zender zijn voor een bepaald deel van deze stad én dat willen blijven.
Dat een zelfstandige krant Ebru Umar een podium geeft is tot daar aan toe. Dat een blad dat ‘geboren is uit liefde voor de stad’ voor iemand kiest die nét achttien jaar in Amsterdam heeft gewoond is al dubieuzer. Maar een gesubsidieerde zender die als opdracht heeft Rotterdam en omstreken te vertegenwoordigen, moet politiek neutraal zijn. Iemand die elke mogelijkheid aangrijpt om een grote groep inwoners van de stad te demoniseren heeft daar niks te zoeken.
Haat is makkelijk, liefde is gers.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
avatar-mark-van-wijk

Mark van Wijk

Illustrator

Met een achtergrond als grafisch ontwerper en een grote interesse in illustratief werk maakt Mark van Wijk dingen graag mooier dan ze zijn. Daarbij is er, wat Mark betreft, altijd wel ergens een grap uit te halen.

Profiel-pagina
Lees 28 reacties
 1. Profielbeeld van Ronald
  Ronald

  Ik maar wachten op een reactie en toen las ik onderstaande.

  “Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren.”

  Typerend.
  Mevrouw Lewis schrijft een heel naar (schrijf het weer netjes) door jalousie de métier geïnspireerd stukje, maar acht zich te goed om te reageren.

  1. Profielbeeld van Ronald F.
   Ronald F.

   Ik ben definitief afgeknapt op Umar toen ze vast werd gehouden in Turkije, en daar een one man tv show van maakte.
   Ja, het was allemaal vreselijk erg en niet eerlijk en traumatisch wat haar overkwam, het mos niet magge – zittend op een terrasje, een ijsje likkend, en nou maar weer naar het hotel.

   Geen woord over haar collega’s, dwz de ECHTE journalisten die zowat achter haar rug opgesloten zaten en met grote mate van waarschijnlijkheid gebrutaliseerd of zelfs gemarteld werden, zonder aanklachten, zonder te weten of ze ooit nog op een terrasje in de zon zouden kunnen zitten, zonder vooruitzicht op vrijheid, werk, inkomen, onderdak of zelfs maar lijfsbehoud..
   Een ECHTE journalist zou zich hebben weggecijferd en zijn opgekomen voor beroepsbroeders. Zo niet Umar Ebru: die bleef steken in autistisch zelfbeklag.

   Zulk soort mensen is niet serieus te nemen. Zij zijn niet empathisch genoeg om een andere kant dan hun gelijk te belichten. Dat eindigt in scheldpartijen, uit het verband rukken en valse beschuldigingen.
   En er is een groot verschil tussen geen blad voor de mond nemen en met onwaarheden haat te zaaien.

   Het mag allemaal, Grondwet enzo,, maar je bent niet verplicht het serieus te nemen of kunt er rechten aan te verlenen om er op los te gaan, zoal brooddronken en verdwaasde supporters menen.
   RTV Rijnmond heeft in deze de maatschappelijke plicht om tegenwicht te bieden opdat tendentieuze prietpraat niet onweersproken blijft.

   1. Profielbeeld van Ronalds
    Ronalds

    Het is werkelijk ongelooflijk.

    Al sinds 2001 bestookt RTV Rijnmond ons met tendentieuze linkse berichtgeving en soms regelrechte leugens. Ik was als WAO’er b.v. een oplichter! Fortuyn, Pastors en en andere Leefbaar kopstukken zijn in talloze columns soms diep beledigd. Geen enkel protest ook niet van Leefbaar Rotterdam (vrijheid van meningsuiting en zo)
    Nu is Ebru gespreksleidster geworden en ineens commentaar. Schaamteloos.

   2. Profielbeeld van Ronald
    Ronald

    Ongelooflijk.

    RTV Rijnmond stuurt al sinds haar oprichting tendentieuze linkse propaganda de ether in. Logisch ze zijn afhankelijk van subsidie.
    Na de komst van Leefbaar Rotterdam werd het bijna laster. Fortuyn, Pastors en andere LR kopstukken zijn in talloze columns (o.a.Carry) soms diep beledigd. Klinklare leugens zijn verkondigd. Ik was tijdelijk in de WAO een oplichter: Smaad!

    En dan nu klagen over Ebru ?

   3. Profielbeeld van Rick Timmer
    Rick Timmer

    Had het in jou optiek beter geweest als ze in Turkije vanuit een smerige cel verslag had gedaan? Ze had huisarrest, en mocht het land niet verlaten. Ebru is een columnist en geen journalist. Ebru heeft in het verleden in diverse columns voldoende ruchtbaarheid gegeven aan de situatie voor o.a. journalisten in Turkije. Zie b.v. haar columns in Metro https://www.metronieuws.nl/columns/2015/04/journalist-in-turkije-hallo-cel

 2. Profielbeeld van Ronald
  Ronald

  Gaver. Mevr. Lewis stuurt aan op een “Berufsverbot” Discriminatie op grond van politieke overtuiging is verboden. Artikel 1 van de grondwet.

  1. Profielbeeld van Ronald
   Ronald

   Bij herlezen zag ik dat ik vergeten ben het begrip “jalousie de métier” te gebruiken.

 3. Profielbeeld van Adam
  Adam

  Dit las ik Betekenis van Jezebel.
  Jezebel is de Engelse vorm van Izebel, in de Bijbel de naam van de vrouw van koning Ahab. Ze leidt de Joden weg van het ware geloof, wordt afgezet, uit het raam van haar paleis gegooid en opgegeten door wilde honden. In het Engels is een jezebel een boosaardige, sluwe en schaamteloze vrouw.erover in Wikipedia,

  Ik beschuldig niemand,maar ik vind dat sommige mensen erop lijken zo te zijn.
  Best wel eng als mensen zo erg tegen religie en gelovige mensen aanschoppen (elke religie en gelovig mens).
  Laat iedereen in zijn of haar waarde!
  Elke Rotterdammer moet zich thuisvoelen in onze stad!
  zoals Ebru ook zegt en dit ook meent hoop ik.

  1. Profielbeeld van Paul
   Paul

   ‘Laat iedereen in zijn of haar waarde!’
   Helemaal mee eens, alleen doet geloof dat niet, en gelovigen dus ook niet. De bouwsteen van geloof, wij zijn beter. Geloof is wij – zij, geloof behandelt anders/niet gelovigen anders, vrouwen zijn ondergeschikt.

   Als iemand anno 2018 komt met hetzelfde verhaal als Jezus, dan krijgt die persoon medicijnen. Iets van paar duizend jaar geleden, geloven we als zoete koek?! De aarde is ook niet meer plat. Vertel een verhaal aan de eerste persoon en vraag hetzelfde verhaal nadat deze 10x is doorgegeven, ander verhaal. In de kroeg worden ook vele mooie sterke verhalen verteld.

 4. Profielbeeld van Adam
  Adam

  Dit verhaal doet mij denken aan Jezebel!
  Proberend iedere rechtschapen burger en gemeenschap onderuit te halen om deze te “verlichten” naar lucifer’s doctrine.
  Zo duidelijk daarom is het van belang dat je afstand neemt en er niet op reageert op zulke entiteiten.
  Zie de jezebel doctrine…vrouwen rokken omhoog,hoofddoek af,beha’s verbranden, mannen haten,familie leven opbreken en je geloof weggooien opdat je een roekeloze onwetende door satan geleid prooi wordt dat is wat jezebel wil en zal promoten of dat nu met een column of met medewerking door een gesubsidieerde stadszender..het is haar missie en doel in dienst van haar “geloof” de jezebel spirit.
  Jezebel kan niet tegen religie die haar plannen in de weg staan..

  En het is de satanische agenda,en deze jezebel is er ééntje van die deze agenda mede uitrolt.
  Gewoon negeren deze doctrine,die is enkel voeding voor onwetenden.

  Bovenstaande is voor wie de schoen past en haar aantrekt..choose your pick.

  1. Profielbeeld van Rick Timmer
   Rick Timmer

   Ik snap het even niet meer Christus was toch de ware Lucifer? Openbaring 22: 16 Ik, Jezus, ben de Wortel en het geslacht Davids, de blinkende Morgenster. Religiegekkie!

 5. Profielbeeld van Joost Smits
  Joost Smits

  Het omarmen van multiculti en het toedekken van problemen van de diverse samenleving worden vaak beschouwd als “neutraal”. Dan lees je weer over een “Rotterdammer” die betrokken was bij een of ander misdrijf. Terwijl dat helemaal niet neutraal is, maar onderdeel van een bepaalde cultuur. Een cultuur die amechtig probeert kritische geluiden buiten te houden. Met een college van burgemeester en wethouders dat geen meerderheid aan stemmen heeft verworven bij de verkiezingen, maar dankzij het systeem en uitzonderingen in de wet met 10 wethouders en samengeknepen billen Rotterdam een kant op stuurt waar zelfs de PvdA in 2010 afscheid van nam. Dat Ebru geen blad voor de mond neemt en op haar eigenwijze manier zaken benoemt die onwelvallig en onbestaanbaar zijn bij linkse dogmatici is niet minder dan persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Die meningsuitingen staan onder druk op scholen en in de media, maar zo af en toe kunnen we lichtpuntjes koesteren. Lichtpuntjes als in de Verlichting.

 6. Profielbeeld van Paul
  Paul

  ‘wonen namelijk ook moslims, die in de eerste plaats Rotterdammer zijn’ zo denk jij erover Tara, maar zijzelf namelijk niet. Een moslim is in eerste instantie een moslim, vevolgens het land van hun voorouders, veel later komt Rotterdammer.

  ‘Alleen waar ik droom van een stad waarin alle Rotterdammers zich thuis voelen’ de nadruk moet liggen op ALLE! Er is een grote groep die dat steed minder zo ervaart en voelt. Het apatische politieke correcte keurslijf slaat vaak door. Lees de stukken van Versbeton eens Tara, het white bashen is orde van de dag, hoor je niemand over. Dat kan en mag, vul voor de blanke burger moslim in en jij zou heel wat stukken kunnen schrijven.

 7. Profielbeeld van Karin
  Karin

  Nou vind ik Ebru een ongeleid projectiel, maar misschien kan iemand Tara even van haar moralistische high horse helpen en de blinde vlek uit haar ogen wrijven. Ze doet precies hetzelfde wat ze haar collega verwijt: haten.

 8. Profielbeeld van Daniel
  Daniel

  Een krant wordt gefinancieerd uit advertenties en/of abonnementsgeld en staat dus in dienst van de adverteerders en/of lezers.
  Een omroep die uit publiek geld wordt betaald staat in dienst van dat publiek, met eerbied voor dat publiek.
  Columns zoals Ebru die in de Metro schrijft passen dus inderdaad niet bij RTV. Rijnmond. Of en wat voor meningen Ebru verkondigt als presentatrice weet ik niet. Dat blijkt niet uit Tara’s opinie.

  1. Profielbeeld van Rick Timmer
   Rick Timmer

   Alle afleveringen kun je gewoon terugkijken op internet als je daar behoefte aan hebt.

 9. Profielbeeld van Rick Timmer
  Rick Timmer

  Niet alles in Rotterdam hoeft onderworpen te worden aan de islam. Stevige kritiek op middeleeuwse gebruiken en cultuur moet kunnen in een wereldstad. Mij bekroop een unheimisch gevoel toen ik afgelopen week een groep van 400 voornamelijk Turkse reljongeren onze burgemeester voor ‘hoerenjong’ hoorde uitschelden. Daar hoor ik Tara dan weer niet over. Ebru heeft net zo goed recht op haar mening als ieder ander. Het christendom is na eeuwen van reformatie, verlichting, feminisme, homo acceptatie etc. teruggedrongen tot de diepste krochten van de biblebelt. Met name links mag daar graag mee pronken. En wat doet links nu? Het stimuleert, nee omarmt een godsdienst dat ons weer in de middeleeuwen wil laten belanden met dezelfde anti vrouw / homo / jood denkbeelden uit die tijd. En het gaat ze nog lukken ook als we niet uitkijken.

  1. Profielbeeld van Ivan van Beek
   Ivan van Beek

   Rick, wat Tara hier alleen maar bedoelt (naar mijn idee) is dat een ‘news anchor’ alleen (politieke) opinies hoort te laten zien/horen en niet zelf te opinieren’ via datzelfde medium. Ook al heeft Ebru, al dan niet goede ideeën, daar is een schrijverscolumn als Metro voor.
   En 2 vergeet niet dat onze eigen regering een meerderheid heeft verkregen door een SGP/CU partij die nu niet bekend staat om zijn enorme progressiviteit (ik haal even de door jouw genoemde thema’s aan: anti vrouw/homo/jood en denkbeelden uit de middeleeuwen).

   1. Profielbeeld van Rick Timmer
    Rick Timmer

    Waarom zou een presentatrice van een talkshow geen eigen mening mogen hebben? Of mag dat alleen als je Eva Jinek of Witteman heet?

    1. Profielbeeld van Ivan van Beek
     Ivan van Beek

     Dat heet beroepsethiek en dat is nu net waar het fout gaat. Slecht voorbeeld doet volgen, maar maakt niet de norm.

     1. Profielbeeld van Rick Timmer
      Rick Timmer

      Laat me niet lachen met je beroepsethiek. Al tientallen jaren verkopen linkse presentatoren hun linkse praatjes op landelijke TV en radio. Dat is voor mij 1 van de redenen geweest jaren geleden mijn TV de deur uit te flikkeren. Ik kon er niet meer tegen. De waarheid is hard en dient gezegd te worden. Voor je het weet krijgen we hier toestanden zoals in Engeland met die grooming gangs waarover in de media niet gepubliceerd mag worden. Waar niet de daders [moslims] maar de slachtoffers terecht staan. Slachtoffers werden beticht van uitlokking of onveilig gedrag. Het moest in de doofpot. Je ziet het aan gekkigheid in Eindhoven waar een straatnaam van een Nederlandse zeerover [Witte de Withstraat] wordt vervangen door een Turkse zeerover. [Ottomaanse admiraal Barbarossa Hayreddin Pasha] Europa is ziek ot op het bot en ik vrees dat het terminaal is.

  2. Profielbeeld van David
   David

   “het christendom is na eeuwen van reformatie, verlichting, feminisme, homo acceptatie etc. teruggedrongen tot de diepste krochten van de biblebelt.”

   Eeeh? Nee bepaald niet hoor! Ik zou zeggen: leer je eigen stad in al haar diversiteit eens wat beter kennen.

   1. Profielbeeld van Rick Timmer
    Rick Timmer

    Uit je antwoord haal ik dat je diversiteit als iets positiefs beoordeeld. Het is maar de vraag of de snel toenemende verscheidenheid in deze stad gunstig uitpakt voor de samenleving. Studies tonen aan dat wanneer een buurt meer divers is, inwoners de buurt als minder cohesief beoordelen. De toenemende diversiteit gaat hand in hand met een afnemende samenhang in de buurt. Iedereen op zijn eigen eiland. De kans op het plegen van delicten is verder hoger voor mensen die wonen in een gemeente met een hoge mate van diversiteit naar herkomst. „Hoe diverser een buurt is, hoe minder bewoners zich daar thuis voelen” https://www.wrr.nl/publicaties/verkenningen/2018/05/29/de-nieuwe-verscheidenheid Maar ja, dat is allemaal natuurlijk tegen het zere been van links. En geloof mij, ik ken mijn stad op mijn duimpje.

 10. Profielbeeld van Tim de Visser
  Tim de Visser

  Ebru zet de fractievoorzitters van de uitsluitende partijen in Rotterdam terecht in die alinea: allebei zorgend dat Pim en zijn ideeën geen invloed krijgen (Volkert: pang pang, Coalitie 2018: uitsluiten van de partij) zitten ze toch echt op een lijn.

  Dat daar een scheiding van jewelste zit tussen terrorisme (Volkert) en niet-netjes-vertrouwen-in-democratie-licht-ondermijnend is evident maar laat het argument wel heel.

  Als RTV Rijnmond én Metro Rotterdam de stad vertegenwoordigen zal toch 11/45e Ebru’s columns moeten zijn en DENK+NIDA 6/45e. Politiek neutraal is niet kleurloos maar juist alles laten horen.

  Tara doet hier wat ze Ebru verwijt: een groot deel van die Rotterdammers het gevoel geven dat ze niet welkom zijn met een pleidooi ze de mond te snoeren op publieke podia.

  1. Profielbeeld van Nelma
   Nelma

   Wat zou het toch fijn zijn als Rotterdam een stad zou zijn die alle mensen in hun waarde laat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.