Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Ebru Umar, de haatkoningin van Rotterdam

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week: Tara heeft een nieuwe ‘collega’. En tsja, je kunt nu eenmaal niet met iedereen door één deur.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 28 reacties — discussieer mee!

 • Dit las ik Betekenis van Jezebel.
  Jezebel is de Engelse vorm van Izebel, in de Bijbel de naam van de vrouw van koning Ahab. Ze leidt de Joden weg van het ware geloof, wordt afgezet, uit het raam van haar paleis gegooid en opgegeten door wilde honden. In het Engels is een jezebel een boosaardige, sluwe en schaamteloze vrouw.erover in Wikipedia,

  Ik beschuldig niemand,maar ik vind dat sommige mensen erop lijken zo te zijn.
  Best wel eng als mensen zo erg tegen religie en gelovige mensen aanschoppen (elke religie en gelovig mens).
  Laat iedereen in zijn of haar waarde!
  Elke Rotterdammer moet zich thuisvoelen in onze stad!
  zoals Ebru ook zegt en dit ook meent hoop ik.

  • ‘Laat iedereen in zijn of haar waarde!’
   Helemaal mee eens, alleen doet geloof dat niet, en gelovigen dus ook niet. De bouwsteen van geloof, wij zijn beter. Geloof is wij – zij, geloof behandelt anders/niet gelovigen anders, vrouwen zijn ondergeschikt.

   Als iemand anno 2018 komt met hetzelfde verhaal als Jezus, dan krijgt die persoon medicijnen. Iets van paar duizend jaar geleden, geloven we als zoete koek?! De aarde is ook niet meer plat. Vertel een verhaal aan de eerste persoon en vraag hetzelfde verhaal nadat deze 10x is doorgegeven, ander verhaal. In de kroeg worden ook vele mooie sterke verhalen verteld.

  • Ik ben definitief afgeknapt op Umar toen ze vast werd gehouden in Turkije, en daar een one man tv show van maakte.
   Ja, het was allemaal vreselijk erg en niet eerlijk en traumatisch wat haar overkwam, het mos niet magge – zittend op een terrasje, een ijsje likkend, en nou maar weer naar het hotel.

   Geen woord over haar collega’s, dwz de ECHTE journalisten die zowat achter haar rug opgesloten zaten en met grote mate van waarschijnlijkheid gebrutaliseerd of zelfs gemarteld werden, zonder aanklachten, zonder te weten of ze ooit nog op een terrasje in de zon zouden kunnen zitten, zonder vooruitzicht op vrijheid, werk, inkomen, onderdak of zelfs maar lijfsbehoud..
   Een ECHTE journalist zou zich hebben weggecijferd en zijn opgekomen voor beroepsbroeders. Zo niet Umar Ebru: die bleef steken in autistisch zelfbeklag.

   Zulk soort mensen is niet serieus te nemen. Zij zijn niet empathisch genoeg om een andere kant dan hun gelijk te belichten. Dat eindigt in scheldpartijen, uit het verband rukken en valse beschuldigingen.
   En er is een groot verschil tussen geen blad voor de mond nemen en met onwaarheden haat te zaaien.

   Het mag allemaal, Grondwet enzo,, maar je bent niet verplicht het serieus te nemen of kunt er rechten aan te verlenen om er op los te gaan, zoal brooddronken en verdwaasde supporters menen.
   RTV Rijnmond heeft in deze de maatschappelijke plicht om tegenwicht te bieden opdat tendentieuze prietpraat niet onweersproken blijft.

 • Ik maar wachten op een reactie en toen las ik onderstaande.

  “Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren.”

  Typerend.
  Mevrouw Lewis schrijft een heel naar (schrijf het weer netjes) door jalousie de métier geïnspireerd stukje, maar acht zich te goed om te reageren.

 • Ebru zet de fractievoorzitters van de uitsluitende partijen in Rotterdam terecht in die alinea: allebei zorgend dat Pim en zijn ideeën geen invloed krijgen (Volkert: pang pang, Coalitie 2018: uitsluiten van de partij) zitten ze toch echt op een lijn.

  Dat daar een scheiding van jewelste zit tussen terrorisme (Volkert) en niet-netjes-vertrouwen-in-democratie-licht-ondermijnend is evident maar laat het argument wel heel.

  Als RTV Rijnmond én Metro Rotterdam de stad vertegenwoordigen zal toch 11/45e Ebru’s columns moeten zijn en DENK+NIDA 6/45e. Politiek neutraal is niet kleurloos maar juist alles laten horen.

  Tara doet hier wat ze Ebru verwijt: een groot deel van die Rotterdammers het gevoel geven dat ze niet welkom zijn met een pleidooi ze de mond te snoeren op publieke podia.

 • Niet alles in Rotterdam hoeft onderworpen te worden aan de islam. Stevige kritiek op middeleeuwse gebruiken en cultuur moet kunnen in een wereldstad. Mij bekroop een unheimisch gevoel toen ik afgelopen week een groep van 400 voornamelijk Turkse reljongeren onze burgemeester voor ‘hoerenjong’ hoorde uitschelden. Daar hoor ik Tara dan weer niet over. Ebru heeft net zo goed recht op haar mening als ieder ander. Het christendom is na eeuwen van reformatie, verlichting, feminisme, homo acceptatie etc. teruggedrongen tot de diepste krochten van de biblebelt. Met name links mag daar graag mee pronken. En wat doet links nu? Het stimuleert, nee omarmt een godsdienst dat ons weer in de middeleeuwen wil laten belanden met dezelfde anti vrouw / homo / jood denkbeelden uit die tijd. En het gaat ze nog lukken ook als we niet uitkijken.

 • Een krant wordt gefinancieerd uit advertenties en/of abonnementsgeld en staat dus in dienst van de adverteerders en/of lezers.
  Een omroep die uit publiek geld wordt betaald staat in dienst van dat publiek, met eerbied voor dat publiek.
  Columns zoals Ebru die in de Metro schrijft passen dus inderdaad niet bij RTV. Rijnmond. Of en wat voor meningen Ebru verkondigt als presentatrice weet ik niet. Dat blijkt niet uit Tara’s opinie.

 • Rick, wat Tara hier alleen maar bedoelt (naar mijn idee) is dat een ‘news anchor’ alleen (politieke) opinies hoort te laten zien/horen en niet zelf te opinieren’ via datzelfde medium. Ook al heeft Ebru, al dan niet goede ideeën, daar is een schrijverscolumn als Metro voor.
  En 2 vergeet niet dat onze eigen regering een meerderheid heeft verkregen door een SGP/CU partij die nu niet bekend staat om zijn enorme progressiviteit (ik haal even de door jouw genoemde thema’s aan: anti vrouw/homo/jood en denkbeelden uit de middeleeuwen).

 • ‘wonen namelijk ook moslims, die in de eerste plaats Rotterdammer zijn’ zo denk jij erover Tara, maar zijzelf namelijk niet. Een moslim is in eerste instantie een moslim, vevolgens het land van hun voorouders, veel later komt Rotterdammer.

  ‘Alleen waar ik droom van een stad waarin alle Rotterdammers zich thuis voelen’ de nadruk moet liggen op ALLE! Er is een grote groep die dat steed minder zo ervaart en voelt. Het apatische politieke correcte keurslijf slaat vaak door. Lees de stukken van Versbeton eens Tara, het white bashen is orde van de dag, hoor je niemand over. Dat kan en mag, vul voor de blanke burger moslim in en jij zou heel wat stukken kunnen schrijven.

 • Het omarmen van multiculti en het toedekken van problemen van de diverse samenleving worden vaak beschouwd als “neutraal”. Dan lees je weer over een “Rotterdammer” die betrokken was bij een of ander misdrijf. Terwijl dat helemaal niet neutraal is, maar onderdeel van een bepaalde cultuur. Een cultuur die amechtig probeert kritische geluiden buiten te houden. Met een college van burgemeester en wethouders dat geen meerderheid aan stemmen heeft verworven bij de verkiezingen, maar dankzij het systeem en uitzonderingen in de wet met 10 wethouders en samengeknepen billen Rotterdam een kant op stuurt waar zelfs de PvdA in 2010 afscheid van nam. Dat Ebru geen blad voor de mond neemt en op haar eigenwijze manier zaken benoemt die onwelvallig en onbestaanbaar zijn bij linkse dogmatici is niet minder dan persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Die meningsuitingen staan onder druk op scholen en in de media, maar zo af en toe kunnen we lichtpuntjes koesteren. Lichtpuntjes als in de Verlichting.

 • Laat me niet lachen met je beroepsethiek. Al tientallen jaren verkopen linkse presentatoren hun linkse praatjes op landelijke TV en radio. Dat is voor mij 1 van de redenen geweest jaren geleden mijn TV de deur uit te flikkeren. Ik kon er niet meer tegen. De waarheid is hard en dient gezegd te worden. Voor je het weet krijgen we hier toestanden zoals in Engeland met die grooming gangs waarover in de media niet gepubliceerd mag worden. Waar niet de daders [moslims] maar de slachtoffers terecht staan. Slachtoffers werden beticht van uitlokking of onveilig gedrag. Het moest in de doofpot. Je ziet het aan gekkigheid in Eindhoven waar een straatnaam van een Nederlandse zeerover [Witte de Withstraat] wordt vervangen door een Turkse zeerover. [Ottomaanse admiraal Barbarossa Hayreddin Pasha] Europa is ziek ot op het bot en ik vrees dat het terminaal is.

 • Dit verhaal doet mij denken aan Jezebel!
  Proberend iedere rechtschapen burger en gemeenschap onderuit te halen om deze te “verlichten” naar lucifer’s doctrine.
  Zo duidelijk daarom is het van belang dat je afstand neemt en er niet op reageert op zulke entiteiten.
  Zie de jezebel doctrine…vrouwen rokken omhoog,hoofddoek af,beha’s verbranden, mannen haten,familie leven opbreken en je geloof weggooien opdat je een roekeloze onwetende door satan geleid prooi wordt dat is wat jezebel wil en zal promoten of dat nu met een column of met medewerking door een gesubsidieerde stadszender..het is haar missie en doel in dienst van haar “geloof” de jezebel spirit.
  Jezebel kan niet tegen religie die haar plannen in de weg staan..

  En het is de satanische agenda,en deze jezebel is er ééntje van die deze agenda mede uitrolt.
  Gewoon negeren deze doctrine,die is enkel voeding voor onwetenden.

  Bovenstaande is voor wie de schoen past en haar aantrekt..choose your pick.

 • Uit je antwoord haal ik dat je diversiteit als iets positiefs beoordeeld. Het is maar de vraag of de snel toenemende verscheidenheid in deze stad gunstig uitpakt voor de samenleving. Studies tonen aan dat wanneer een buurt meer divers is, inwoners de buurt als minder cohesief beoordelen. De toenemende diversiteit gaat hand in hand met een afnemende samenhang in de buurt. Iedereen op zijn eigen eiland. De kans op het plegen van delicten is verder hoger voor mensen die wonen in een gemeente met een hoge mate van diversiteit naar herkomst. „Hoe diverser een buurt is, hoe minder bewoners zich daar thuis voelen” https://www.wrr.nl/publicaties/verkenningen/2018/05/29/de-nieuwe-verscheidenheid Maar ja, dat is allemaal natuurlijk tegen het zere been van links. En geloof mij, ik ken mijn stad op mijn duimpje.

 • Het is werkelijk ongelooflijk.

  Al sinds 2001 bestookt RTV Rijnmond ons met tendentieuze linkse berichtgeving en soms regelrechte leugens. Ik was als WAO’er b.v. een oplichter! Fortuyn, Pastors en en andere Leefbaar kopstukken zijn in talloze columns soms diep beledigd. Geen enkel protest ook niet van Leefbaar Rotterdam (vrijheid van meningsuiting en zo)
  Nu is Ebru gespreksleidster geworden en ineens commentaar. Schaamteloos.

 • Ongelooflijk.

  RTV Rijnmond stuurt al sinds haar oprichting tendentieuze linkse propaganda de ether in. Logisch ze zijn afhankelijk van subsidie.
  Na de komst van Leefbaar Rotterdam werd het bijna laster. Fortuyn, Pastors en andere LR kopstukken zijn in talloze columns (o.a.Carry) soms diep beledigd. Klinklare leugens zijn verkondigd. Ik was tijdelijk in de WAO een oplichter: Smaad!

  En dan nu klagen over Ebru ?

 • Had het in jou optiek beter geweest als ze in Turkije vanuit een smerige cel verslag had gedaan? Ze had huisarrest, en mocht het land niet verlaten. Ebru is een columnist en geen journalist. Ebru heeft in het verleden in diverse columns voldoende ruchtbaarheid gegeven aan de situatie voor o.a. journalisten in Turkije. Zie b.v. haar columns in Metro https://www.metronieuws.nl/columns/2015/04/journalist-in-turkije-hallo-cel

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures