Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: ROAR maakt snoepketting van metroviaduct

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week: het betonnen metroviaduct op Zuid wordt gepimpt. Iedereen vindt het fantastisch, maar Ferrie kan er niets aan doen: hij vindt het niets.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • Die pilaren onder de metrobaan, waren vroeger, zeg iets meer dan 30 jaar geleden al beplakt/beschilderd. Het is terug naar vroeger.

  Idee is natuurlijk keihard gejat van bijvoorbeeld Sao Paulo. In het centrum zijn ze in en rond de Kruiskade met graffiti artiesten bezig, had dit gewoon uitgebreid naar Zuid.

  Het lichtplan, zoals bij NAI, dat zou zeker ook een toevoeging zijn voor de pilaren

 • Ben het helemaal eens met het artikel. Per kolom misschien wel aardig en knap gedaan, maar van een afstand lijkt het ongewenste graffiti, en dat terwijl beton in zijn ruwe vorm zo mooi is, maar nu is de eenheid van het hele viaduct ver te zoeken. Het had gewoon niet mogen gebeuren.

 • Zuid heeft het meeste van alle stadsdelen kleur nodig. Grijs is hoe vele mensen zich voelen op Zuid. Alle grijs wat kan vervangen worden in Rotterdam met zulke mooie veelzijdige gepassioneerde kunstwerken ben ik voor. Dagelijks loop ik er langs op weg naar mijn werk, het maakt mij trots dat dit mijn stad is. Zo echt, zo veelzijdig, zo veel kleur, zo veel kracht, zo veel passie, alleen maar positiviteit! Wat maakt Rotterdam zo bijzonder en krachtig? Kleur en helaas past dit niet binnen het gedachten goed van Ferrie Weeda.

 • Ben het volledig eens met Weeda. Wat een schreeuwerig onsamenhangend geheel is dit geworden. Elke onderlinge context ontbreekt. De initiatiefnemers hebben duidelijk geen verstand van kunst. Je zou er tegenover wonen en elke dag naar die schreeuwerige snoepketting moeten kijken. Dit initiatief is het werk van dommige amateurs die Zuid juist meer een puberale uitstraling hebben gegeven. De gemeente had dit nooit moeten toestaan. Bovendien, zoals hierboven al door Paul aangehaald, is het nog gejat ook. Slecht gejat. Jammer dat de jongens en meisjes van roar prutsers zijn. Had er iets van gemaakt dat past bij de industriële, zakelijke look van die voorheen prachtige metrobaan. Onze stad verdient beter. Dit is prutswerk.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam