Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: ROAR maakt snoepketting van metroviaduct

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week: het betonnen metroviaduct op Zuid wordt gepimpt. Iedereen vindt het fantastisch, maar Ferrie kan er niets aan doen: hij vindt het niets.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • Die pilaren onder de metrobaan, waren vroeger, zeg iets meer dan 30 jaar geleden al beplakt/beschilderd. Het is terug naar vroeger.

  Idee is natuurlijk keihard gejat van bijvoorbeeld Sao Paulo. In het centrum zijn ze in en rond de Kruiskade met graffiti artiesten bezig, had dit gewoon uitgebreid naar Zuid.

  Het lichtplan, zoals bij NAI, dat zou zeker ook een toevoeging zijn voor de pilaren

 • Ben het helemaal eens met het artikel. Per kolom misschien wel aardig en knap gedaan, maar van een afstand lijkt het ongewenste graffiti, en dat terwijl beton in zijn ruwe vorm zo mooi is, maar nu is de eenheid van het hele viaduct ver te zoeken. Het had gewoon niet mogen gebeuren.

 • Zuid heeft het meeste van alle stadsdelen kleur nodig. Grijs is hoe vele mensen zich voelen op Zuid. Alle grijs wat kan vervangen worden in Rotterdam met zulke mooie veelzijdige gepassioneerde kunstwerken ben ik voor. Dagelijks loop ik er langs op weg naar mijn werk, het maakt mij trots dat dit mijn stad is. Zo echt, zo veelzijdig, zo veel kleur, zo veel kracht, zo veel passie, alleen maar positiviteit! Wat maakt Rotterdam zo bijzonder en krachtig? Kleur en helaas past dit niet binnen het gedachten goed van Ferrie Weeda.

 • Ben het volledig eens met Weeda. Wat een schreeuwerig onsamenhangend geheel is dit geworden. Elke onderlinge context ontbreekt. De initiatiefnemers hebben duidelijk geen verstand van kunst. Je zou er tegenover wonen en elke dag naar die schreeuwerige snoepketting moeten kijken. Dit initiatief is het werk van dommige amateurs die Zuid juist meer een puberale uitstraling hebben gegeven. De gemeente had dit nooit moeten toestaan. Bovendien, zoals hierboven al door Paul aangehaald, is het nog gejat ook. Slecht gejat. Jammer dat de jongens en meisjes van roar prutsers zijn. Had er iets van gemaakt dat past bij de industriële, zakelijke look van die voorheen prachtige metrobaan. Onze stad verdient beter. Dit is prutswerk.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Nieuwbouwplannen verscheuren de Pompenburgflat

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Aan het Hofplein verrijst RISE, de hoogste woontoren van Europa. De sociale huurflat Pompenburg moet daarvoor worden gesloopt. De ooit zo harmonieuze sfeer in het karakteristieke wooncomplex is om te snijden. Maar komt die nieuwe toren er wel? Volgens experts kleven er veel risico’s aan het project, dat bovendien veel minder betaalbare woningen oplevert dan wordt voorgeschoteld.

 • Zeg Roodkapje waar ga je heen? De verkoop van de Delftsestraat is rond

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Een slepend verkoopproces, Amsterdamse ontwikkelaars, ‘verloren’ miljoenen en een gemeente die de spelregels steeds verandert. De verkoop van vier markante panden aan de Delftsestraat ging niet van een leien dakje. Alternatieve ontwikkelaars hebben (weer) het nakijken. “Met welke partijen ga je als gemeente nou in zee?”

 • Woningmarkt: “In Rotterdam liggen de kansen voor het oprapen”

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Hoe herverdeel je de woonruimte, is sloop nodig, wat kun je met leegstand? Ook de architecten van Platform Woonopgave worstelen met de wooncrisis. Ze komen alleen met andere oplossingen dan de gemeente en ontwikkelaars.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures