Ga naar de inhoud

Ondertijds: Schouwburgplein — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: houden we eindelijk al van Schouwburgplein?

schouwburgplein
beeld: Frank Hanswijk

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Er hadden gewoon stoeptegels en bankjes OP het plein moeten staan,en niet erom heen en een grote kale vlakte met vier verschrikkelijke horrorfilm tripods achtige spotlampen.
  Een plein opstappen is sowieso al een vreemde gang van zaken,het hoort gelijkvloers te zijn met de rest van de omgeving.
  Wellicht waren er in de plannen die door architecten,gemeenteraadsleden,ontwikkelaars juist gerept over het NIET makkelijk betreden van dat plein..dat lege grauwe was juist hun doel.

  Met ijzer traanplaten,zeer glad stinkende houtplanken,geen bankjes om te vertoeven behalve uiterst aan de rand,een gladde metalen laag en dan ook nog een opstap maken om op die shit te moeten komen…..halloooo tuurlijk wordt dat géén uitnodigend gezellig plein.
  Dat was ook de bedoeling,om gezelligheid,drukte,mensen die gezellig bij elkaar willen zijn te weren van het plein.
  Oke nu wat eigenaardige kunstige alternatieve plastic banken en artistiek kunstgras,maar ja dat handvol beetje hippe artistieke filmfestival bezoekers heb je ook alleen maar 1 keer per jaar.
  Ach ja de Coolsingel wordt wellicht hét gebied om te vertoeven,een plek om te flaneren,te zitten,te flirten,te mooi wezen,te versieren,wandelend en bekeken worden,met je vrienden chillen,in het zonnetje van je patatje genieten.

  Gemeente geef eens toe,dat schouwburgplein is zo fout als wat,gooi die hele boel eens om,bestraat die plek,gooi er bankjes op,een paar fonteinen erbij zoals in de jaren 80,gezellige verlichting,leuke kraampjes eromheen met drinken en snacks,plein bioscoop weer terug op die plek!!
  En die vier rode horror lampen,zet deze ergens bij de maasvlakte of bij de nieuwe kuip.

 • En dan gooien we er wat Engels tegen aan om net te doen alsof het nog wat is… Rotterdam, make it happen. Ja, bami happen of harinkie happen. (Nee, kan ook niet op dat fijne hindernisplein.)

  Rotterdam; teringdorp wat Engelse reisgidsenbestemmingsstad wil zijn. Gaat nie lukke, zo, ook al happen ze (we?) een eind weg.

  • ja reisgidsen bestemming,nou effe naar die rare markthal kijken terwijl er op de wereld wel mooiere winkelcentra zijn om te kijken met wel meer allure.
   De euromast wat een uitdaging om je vakantie voor te plannen maar niet heus.
   Mensen gaan voor mooie authentieke landschappen,dorpen,winkeltjes,klassieke gebouwen,gezellige feesten,aparte happenings die je in het thuisland niet hebt,dáár gaan mensen voor op vakantie..wat ga je in Rotterdam doen?
   Allemaal betonblokken en een jaren 50 strenge dorpshouding qua feesten en uitgaan in de stad,allemaal restricties dit mag niet dat mag niet,een zéér saai nachtleven,geen mooie straten of pleinen,sorry het is gewoon een harde werk/woonstad waar je in moet overleven,en waar er een gecreerde opgedrongen theatrale hippe terrasjes sfeer wordt aangeboden.
   Zelfs het enige stukje authentieke Oude Binnenweg moest het ontgelden te erg gewoon

   Wat is hip eigenlijk?
   Wie bepaalt wat men leuk of trendy moet vinden?
   Deze opgelegde houten klapstoeltjes/bagels en houten speelgoed trend is níet mijn ding alvast.Geef mij maar lekker een zak patat en mooie spullen voor mijn huis en leuk speelgoed om te spelen.
   Een grote stad heeft altijd wel een verborgen wijkje met aparte artistieke kunstenaars zonder werk of atelier die dan zeer aparte werken creeren,maar om een gehele stad zó in te richten is bizar..
   Er is nu wel een wethoudster toerisme…Wat zal die markthal opgedrongen worden als zijnde kunstwerk wat nog nooit eerder vertoond zou zijn ( er zijn miljoenen mooiere bouwsels met winkels die platgelopen worden in de wereld) en dan het laurenskwartier met zijn o zo leuke hippe houten bankjes en gezellige klapstoeltjes terrasjes met vioolmuziek,wat een entertainment de reisbureau’s in andere steden lopen storm hiervoor

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures