Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Leefbaar wil winnen maar er niet voor vechten

Elke vrijdag serveren De Beste Stuurlui een prikkelende opinie voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week tikt Eeva wat frustratie van zich af nadat ze hoorde dat Leefbaar Rotterdam het openingsdebat van de gemeenteraad boycotte. “Ze willen wel het WK winnen maar in de bepalende groepsfase laten ze verstek gaan.”

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al 9 reacties — discussieer mee!

 • Als Leefbaar zou worden toegelaten in het bestuur,moet NIDA en DENK er ook bij!
  Anders zou dit argwaan bij de kiezers van beide kanten opwekken.
  En omdat men weet dat dat niet goed gaat in het college (of grotere belangen voor de stad zouden hierdoor in gevaar kunnen komen) zijn én Leefbaar en Denk en NIDA allemaal er niet in.

  Of het eigen keuze is of een groter belang was,tja het blijft politiek.
  Laten we nu maar kijken wat het huidige college doet!

 • Ik hoor geen protestgeluiden van kiezers dat hun partij niet in het college mag als coalitie…erg stil van beide kanten.
  Ik hoop op verandering en een frisse wind vanuit het huidige college.
  Het was een barre harde repressieve periode de afgelopen jaren.

  Love shine a light in every corner of our city let the love shine brightly let the love shine brightly everywhere around our city.

  (Katryna and the waves)

 • Klopt, grootste partij hoeft niet in de coalitie te zitten. Of het handig is om met 6 partijen een coalitie te vormen met minimale meerderheid is een 2de. Soms zegt men ook, kkeep your friends close, but your enemies even closer.

  Heel veel partijen hebben hun ziel verkocht om maar mee te mogen spelen.
  Milieuzone om er maar 1 te noemen. Rotterdam slechste

  ‘Of is er soms geen inhoud te vertegenwoordigen?’
  Veel zaken van LR, of beter gezegd die in de tijd dat LR in de coalitie zat, die hard werd bestreden door velen die momenteel in de coalitie zitten, worden overgenomen. Heel apart dat men ineens bepaalde punten in leven houdt.

  We zullen het zien over 4 jaar, wel een hele harde en sterke oppositie, dus dat gaat leuk worden.

 • Laat ik dan toch maar reageren op dit stukje waarbij de scribent haar politieke voorkeur weer eens etaleert.
  In het Vers Beton manifest verwijzen naar de daadkracht van de stad en daarbij ter illustratie door LR geïnitieerde voorbeelden geven, maar nu suggereren, dat we geen inhoud hebben.

  Er is wel degelijk een reactie gegeven, maar dat moet je wel willen zien.

  http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/leefbaar_boycot_installatie_monstercoalitie/

 • “Dagboek van een onderhandelaar” van Ed van Thijn blijft een onmisbaar werk voor wie wil weten hoe onderhandelingen over een coalitie kunnen verlopen en hoe de grootste partij naar de oppositiebankjes wordt verwezen. Er is niets nieuws onder de zon. Leefbaar Rotterdam moet ervaren dat het politieke spel niet altijd gespeeld wordt zoals Ronald Buijt zou willen. Het is geen vanzelfsprekendheid dat een grootste partij ook de bestuursverantwoordelijkheid krijgt. Er zijn nog altijd meer kiezers die – bij elkaar opgeteld – op de gezamenlijke coalitiepartijen hebben gestemd dan voor Leefbaar.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures