Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Er zijn problemen genoeg in BoTu. Maar verduurzaming kan en mag je tegenwoordig niet van je af schuiven. Dus hoe pak je de klimaatopgave aan, in een wijk waar mensen heel veel andere dingen aan hun hoofd hebben?

Danielle van den Heuvel is stadsmarinier in Bospolder-Tussendijken. Deze functie is jaren geleden in het leven geroepen door het Rotterdamse stadsbestuur om hardnekkige veiligheidsproblemen in sommige wijken op te lossenZijn de bewoners van haar wijk klaar voor een ingrijpende transitie naar een duurzame ‘energiewijk’, die ook op woningniveau zijn beslag krijgt?De woningen staan er eigenlijk best prima bij”, verklaart ze. “Als je achter de voordeur komt, dan schrik je pas. Veel bewoners van Tussendijken ervaren een opeenstapeling van problemen. Als je in armoede leeft door schulden dan gaat er geen dag voorbij zonder stress. Jonge ventjes kiezen dan vroeg voor een leven op straat. Niet omdat het daar zo leuk is, maar omdat thuis niet uit te houden is. Op straat kunnen ze snel geld verdienen in de criminaliteit. Dat leidt ertoe dat jongeren in deze wijk afglijden.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
profile photo-katarina jazbec

Katarina Jazbec

Fotograaf

Katarina Jazbec (1991) is een documentaire fotograaf en beeldend kunstenaar. In haar werk onderzoekt ze een breed scala aan effecten van empathie, de interactie tussen realiteit en fictie, vragen over identiteit, ethiek en economie, terwijl ze nieuwe vormen van visuele narratieven die de dialoog aangaan onderzoekt. Ze heeft in 2017 een masterdiploma behaald aan St. Joost in Breda met een film over het gezamenlijk lezen van literaire fictie met een groep Belgische gevangenen.

Profiel-pagina