Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het hoofdpostkantoor aan de Coolsingel wacht al jaren om wakker gekust te worden. Bart Bekooy ziet in het huidige plan voor een 150 meter hoge toren in het statige gebouw, vooral de macht van het grote geld. En vernieling van een monument.

Op 30 mei werden de nieuwste plannen voor het oude hoofdpostkantoor aan de Coolsingel openbaar gepresenteerd, in het daar achter gelegen Timmerhuis. Op dit moment wordt het ontwerp nog bijgeslepen door de architecten. Het doel is om nog deze zomer de bouwvergunning aan te vragen voor het monument uit 1922.

Het plan bestaat uit een deel ‘oud’ en een deel ‘nieuw’: een toren van 150 meter. De monumentencommissie reageerde terughoudend maar ook welwillend op de voorstellen, op de vormgeving van de nieuwe toren is nog geen kritiek. Ook ik heb geen enkel probleem met hoogbouw, met nieuwe vormen, of met contrasten binnen de stad. Maar ik heb wel een probleem met het vernielen van een monument.

Lange reeks aan plannen

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

bbkl300x300

Bart Bekooy

Bart Bekooy (1966) woont in Rotterdam, is ontwerper, en werkt vooral aan restauraties, herbestemmingen en bouwhistorische onderzoeken. Zijn interesse is hoe de stad er uitziet, nu en in de toekomst, en hoe dit zich verhoudt tot de geschiedenis.

Profiel-pagina