Ga naar de inhoud

Stadslandbouw als missing link voor de voedseltransitie? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Er wordt in Rotterdam volop geëxperimenteerd met stadslandbouw. In dit eerste deel uit een driedelige reeks over de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) gaan we op bezoek bij drie voedsel-initiatieven in M4H, een van de Test sites van de IABR–2018+2020.

iabr-kjazbec-top140-67
beeld: Katarina Jazbec

Al één reactie — discussieer mee!

 • Stadslandbouw is precies wat beschreven wordt in het artikel: een manier om mensen te activeren, onderwijzen en vermaken door een hobby te verschaffen. Vorige week is het faillissement van The new farm uitgesproken en hiermee is de eerste generatie ’traditionele’ stadslandbouwexperimenten voorbij: initieel gericht op winst draaien met algemeen verkrijgbare groentes. Het beeld uit 2040 zal hopelijk eerder worden zoals Tineke van der Burg: flats omgebouwd tot voedselfabrieken met impact, waar logistiek wordt weggesneden uit de stad en verse producten dagelijks verkrijgbaar zijn.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam