Voor de harddenkende Rotterdammer

Met je rolstoel vastlopen in een modderig terrein, soebatten over het water voor je hulphond of toiletten die een onneembare vesting blijken. Ook Rotterdamse evenementen weten zich niet altijd raad met bezoekers met een handicap. Vers Beton leende een rolstoel en rolde naar Metropolis in het Zuiderpark.

“Lopende mensen hebben geen idee van de obstakels die wij tegenkomen”, zegt Eric Alblas. De voormalige licht- en geluidstechnicus – ‘ik weet dus wel wat van evenementen’ – gaat elke zomer de Rotterdamse festivals af. “Het begint al bij de ingang. Ik loop met mijn scootmobiel regelmatig al vast tussen de dranghekken. ”

IMG-1011
Christine op Metropolis Beeld door: beeld: Karlijn van den Hoff

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

christine de vos

Christine de Vos

Christine de Vos (1973) is freelance journalist en werkte tot voor kort voor lokale nieuwsbladen In Lansingerland en Hillegersberg-Schiebroek. Nu schrijft ze onder andere teksten voor Warm Rotterdam, het armoedeproject van de Pauluskerk, en blogt ze voor de Buik van Rotterdam. Binnenkort hoopt ze met de lerarenopleiding Nederlands beginnen.

Profiel-pagina
image1

Karlijn van den Hoff

Fotograaf

Karlijn van den Hoff (1986) is docent aan de opleiding Communicatie op Hogeschool Inholland. Daar houdt zij zich bezig met lesgeven en met de loopbaanontwikkeling van haar studenten. Ze studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming én behaalde haar bachelor of Fine Art and Design in Education aan de Willem de Kooning Academie. Naast haar docentschap werkt zij als fotograaf en illustrator voor diverse opdrachtgevers.

Profiel-pagina