Ga naar de inhoud

Zomerfestivals: geen feestje met een fysieke beperking — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Met je rolstoel vastlopen in een modderig terrein, soebatten over het water voor je hulphond of toiletten die een onneembare vesting blijken. Ook Rotterdamse evenementen weten zich niet altijd raad met bezoekers met een handicap. Vers Beton leende een rolstoel en rolde naar Metropolis in het Zuiderpark.

Met je rolstoel vastlopen in een modderig terrein, soebatten over het water voor je hulphond of toiletten die een onneembare vesting blijken. Ook Rotterdamse evenementen weten zich niet altijd raad met bezoekers met een handicap. Vers Beton leende een rolstoel en rolde naar Metropolis in het Zuiderpark.

“Lopende mensen hebben geen idee van de obstakels die wij tegenkomen”, zegt Eric Alblas. De voormalige licht- en geluidstechnicus – ‘ik weet dus wel wat van evenementen’ – gaat elke zomer de Rotterdamse festivals af. “Het begint al bij de ingang. Ik loop met mijn scootmobiel regelmatig al vast tussen de dranghekken. ”

IMG-1011
Christine op Metropolis beeld: Karlijn van den Hoff

Al één reactie — discussieer mee!

 • Helaas is het nog steeds zo dat, terreinen tegen de geringste kostprijs worden ingericht en er niet gekeken wordt,of iedereen wel gebruik kan maken van de leuke dingen van/voor het leven. Opbrengst is het belangrijkste!!
  De grootst gemene deler : de “gezonde” mens telt,terwijl aan de fysiek beperkte medemens vaak te weinig gedacht wordt! Een heel droevige zaak! Laten we meer naar elkaar omzien en elkaar helpen zodat,iedereen van deze leuke dingen kan genieten kan.Een euro meer toegangsprijs en van die extra opbrengsten kan je alles perfect laten verlopen,voor IEDEREEN.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam