Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In 2006 kreeg het ontwerp van het Afrikaanderpark nog een architectuurprijs. Twaalf jaar later is de wijk in transformatie en vraagt de gemeente zich af of het park nog voldoet. Vers Beton dook op een hete woensdagmiddag het park in om te vragen: moet het park op de schop?

“Als je rond het jaar 2000 ’s ochtends het Afrikaanderpark inliep, kon je de lege spuiten uit de bosjes vissen”, vertelt wijkmanager Taco Pennings. “Er was veel winkelleegstand in de omliggende straten. Hierdoor ontbraken de ‘ogen op de straat’ en vermeden mensen het park. Dankzij vele investeringen in veiligheid is het aantal incidenten sterk afgenomen. Nu ontstaat er ruimte voor een gesprek met de bewoners en kunnen we langzaam samen bouwen aan vertrouwen.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
Schermafbeelding 2016-06-17 om 16.41.59kopie

Hielke Zevenbergen

Fotograaf

Hielke Zevenbergen (1974) is een Rotterdams fotograaf. Hij ontwikkelt zich als straatfotograaf na jarenlang als theatermaker te hebben gewerkt. In zijn autonoom fotografisch werk vindt hij de vorm waarin zijn kwaliteiten zich verenigen. De straat is het theater, de architectuur, en het licht geven vorm en ruimte, de mensen zijn de protagonisten en figuranten, de camera is de regisseur.

Profiel-pagina