Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De “rotte kies van Delfshaven” heette het rijksmonument Dubbelde Palmboom vorige week in het stadhuis. Het voormalige Museum Rotterdam staat sinds 2012 leeg en is in verval. Nog een winter zonder verwarming zal het pand geen goed doen, waarschuwde Niels van der Vlist, directeur van monumentenorganisatie Stadsherstel, in de raad. En dat terwijl het ruime pand met een nieuwe invulling leven in het nu wat doodse Historisch Delfshaven zou kunnen blazen. 

dubbeldepalmboom_lvd_1
Beeld door: beeld: Loes van Duijvendijk

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina