Ga naar de inhoud

Alleen voor de hoogste bieder gaat de rode loper uit — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Als de gemeente vastgoed verkoopt, tellen alleen de harde euro’s. Maar is de hoogste prijs ook altijd de beste manier om de stad vooruit te helpen?

De “rotte kies van Delfshaven” heette het rijksmonument Dubbelde Palmboom vorige week in het stadhuis. Het voormalige Museum Rotterdam staat sinds 2012 leeg en is in verval. Nog een winter zonder verwarming zal het pand geen goed doen, waarschuwde Niels van der Vlist, directeur van monumentenorganisatie Stadsherstel, in de raad. En dat terwijl het ruime pand met een nieuwe invulling leven in het nu wat doodse Historisch Delfshaven zou kunnen blazen. 

dubbeldepalmboom_lvd_1
beeld: Loes van Duijvendijk

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam