Ga naar de inhoud

Andere Rotterdammers: De rode admiraal, brandnetels en pis

Talloze planten en dieren leiden hun leven parallel aan het onze. Zij zijn de Andere Rotterdammers. Stadsecoloog André de Baerdemaeker stelt er maandelijks een paar aan je voor. 

Wie dit weekend – misschien wel voor de laatste keer van deze zomer – weer met een barbecue in het park neerstrijkt, weet dat na de consumptie van biertjes of rosétjes steevast het moment van een plasje volgt.

De ene na de andere levensgenieter verdwijnt met korte broek en teenslippers de bosjes in voor een pitstop. Wat moet leiden tot een heerlijk moment van verlichting mondt dan vaak uit in een pijnlijke confrontatie met de stadsnatuur: brandnetels! Eenmaal terug op het kleed, vraag je je met jeukende benen af waarom die vermaledijde brandnetels toch altijd precies daar groeien waar jij je plasje doet.

brandnetelversbeton

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam