Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Feyenoord City wordt een fiasco

De Beste Stuurlui serveren ook dit seizoen weer prikkelende gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze keer trekt Awais de wenkbrauwen op bij Feyenoord City. “In de kern is het probleem dat een Nederlandse subtopper een van de duurste stadions van Europa wil neerzetten”.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Alle seinen staan op rood, maar het stadsbestuur gaat samen met de organisatie stug door. De Rotterdamse burger mag straks voor dit fiasco betalen.

Ik heb het natuurlijk over Feyenoord City. Feyenoord City: de verlossing voor Feyenoord dat weer mee wil doen met de nationale top én de redding van het net zo aanmodderende Zuid. Ons nieuwe megaproject met gigantische financiële en emotionele belangen.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Weer lekker makkelijk de schreeuwende opinie volgen hoor.

  Volgens mij vergeet de schrijver dat Feyenoord kortgeleden een schuld had van 43 miljoen en recent 2 nieuwe accomodaties heeft aangekocht.
  Dat stadion van PSV is inderdaad 30% kleiner, maar heeft veel meer businessmogelijkheden, waardoor meer inkomsten mogelijk zijn. Kijk naar Juve: Een kleiner stadion maar wel een enorme verhoging van stadioninkomsten.
  Natuurlijk oliedom om een ‘goedkoop’ stadion neer te zetten trouwens. Ten eerste zal ook hiervoor enorm veel moeten gebeuren om dit mogelijk te maken (mobiliteit, uitkopen bedrijven, hoge bouwkosten) OF zal De Kuip moeten verdwijnen. Ten tweede moet je dan over 20/30 jaar weer een nieuw stadion bouwen.

  Veel media zien dit project mislukken en ‘als een fiasco’ maar de realiteit is dat als de businesscase gewoon positief wordt beoordeeld, is er niks aan de hand. Dat er gesleuteld moet worden aan het project lijkt mij niet meer dan logisch. Enige wat echt zorgelijk is, is de communicatie vanuit Feyenoord. Maar laat de wethouder daar nu juist een lans voor hebben gebroken gisteren.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures