Ga naar de inhoud

Hasna el Maroudi support Vers Beton — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom publicist Hasna El Maroudi meedoet.

“Vers Beton kwam zeven jaar geleden precies op het juiste moment. Er was toen een kaalslag in de reguliere media, vooral in de regionale. Alles werd kleiner of verdween. Als je wilde weten wat er gebeurt in Rotterdam, dan was er weinig keus. En nu nog steeds vertelt Vers Beton me wat er gebeurt in de stad.

Vers Beton wordt door mijn generatie gemaakt: het gaat over cultuur, kunst, en over meer dan de overval op de hoek. En zeker als het gaat om politiek, vind ik Vers Beton heel erg goed. De schrijvers weten altijd waar het college mee bezig is, duiden daarin, stellen de juiste vragen. Een echte luis in de pels. Het landelijke nieuws is enorm gefocust op Den Haag, maar er speelt zó veel in Rotterdam dat te vaak onderbelicht blijft.” 

“Waarom ik wil supporten? Heel simpel: goede journalistieke verhalen kosten tijd en geld. Journalistiek is onderbetaald, dat is een landelijk probleem. Ik vind dat journalisten, die dit werk al jaren doen, daarvan een boterham moeten kunnen kopen en de huur moeten kunnen betalen.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Tineke Speksnijder support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Tineke Speksnijder, bareigenaar van De Schouw, legt uit waarom zij…

 • Joep van Lieshout support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Kunstenaar Joep van Lieshout vertelt waarom hij meedoet.  “Kritiek hoeft…

 • Winy Maas support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom architect Winy Maas meedoet.  Ik vind jullie…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures