Ga naar de inhoud

Hasna el Maroudi support Vers Beton — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom publicist Hasna El Maroudi meedoet.

“Vers Beton kwam zeven jaar geleden precies op het juiste moment. Er was toen een kaalslag in de reguliere media, vooral in de regionale. Alles werd kleiner of verdween. Als je wilde weten wat er gebeurt in Rotterdam, dan was er weinig keus. En nu nog steeds vertelt Vers Beton me wat er gebeurt in de stad.

Vers Beton wordt door mijn generatie gemaakt: het gaat over cultuur, kunst, en over meer dan de overval op de hoek. En zeker als het gaat om politiek, vind ik Vers Beton heel erg goed. De schrijvers weten altijd waar het college mee bezig is, duiden daarin, stellen de juiste vragen. Een echte luis in de pels. Het landelijke nieuws is enorm gefocust op Den Haag, maar er speelt zó veel in Rotterdam dat te vaak onderbelicht blijft.” 

“Waarom ik wil supporten? Heel simpel: goede journalistieke verhalen kosten tijd en geld. Journalistiek is onderbetaald, dat is een landelijk probleem. Ik vind dat journalisten, die dit werk al jaren doen, daarvan een boterham moeten kunnen kopen en de huur moeten kunnen betalen.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Tineke Speksnijder support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Tineke Speksnijder, bareigenaar van De Schouw, legt uit waarom zij…

 • Joep van Lieshout support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Kunstenaar Joep van Lieshout vertelt waarom hij meedoet.  “Kritiek hoeft…

 • Winy Maas support Vers Beton

  • Supporters

  Wie zijn onze eerste supporters? Dit is waarom architect Winy Maas meedoet.  Ik vind jullie…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam