Ga naar de inhoud

Hoe ik Rotterdam heb zien veranderen via datingapps als Grindr — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Dit weekend viert Rotterdam diversiteit tijdens de Rotterdam Pride. Ferrie Weeda beschrijft de veranderingen die hij de afgelopen jaren in de Rotterdamse gay scene ziet aan de hand van Grindr. En andersom. 

Het is een vertrouwd landschap. Als ik thuis inlog verschijnen dezelfde foto’tjes in dezelfde volgorde. Een digitaal landschap van gezichten en namen. Pardon: van facepics en nicks. Het zijn mijn buurtgenoten die net als ik een account hebben op de homo-dating-app Grindr. Als ik ZuigerBott35, Jason, XLDude, NPH↓↨ en R.A.M. op mijn scherm zie, dan weet ik thuis ben. Zij vormen de virtuele omgeving van mijn woning. Hun aanwezigheid is net zo vanzelfsprekend als het uitzicht op de Euromast vanuit mijn huiskamer.

Het grid van Grindr

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures