Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De jaarlijkse Rotterdam Pride kende vorig jaar een nieuwe deelnemer: de Dutch Gayservatives, naar eigen zeggen een ‘club voor rechtse homo’s’. Dit zorgde voor flink wat commotie in Rotterdamse lhbti-kringen. Tijdens de Pride Walk ontstond er een fysieke confrontatie tussen de Dutch Gayservatives en de actiegroep Reclaim Our Pride, die veelvuldig besproken werd op sociale media.

Ook dit jaar zijn de Dutch Gayservatives van plan om mee te lopen tijdens de Pride Walk. Activisten roepen het bestuur van de Rotterdam Pride op om de groep niet te verwelkomen. Wie zijn de Dutch Gayservatives? Wat maakt hun deelname volgens lhbti-activisten zo kwalijk? En welke rol speelt het Nederlandse integratiedebat in hun strijd voor homorechten?

Ballen tonen

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Mariska-Jung

Mariska Jung

Mariska Jung houdt zich binnen en buiten haar werk bezig met antiracisme, migratie en dekolonisatie, met een speciale focus op gender en seksuele diversiteit. Eerder werkte zij als onderzoeker voor het European Network Against Racism, en nu bij antidiscriminatie-organisaties Radar/Art.1/IDEM Rotterdam. Artikelen voor Vers Beton schrijft zij op persoonlijke titel.

Profiel-pagina
logoBOUKEBOUKE

Bouke Verwijs

chef illustratie

Bouke heeft roots in de beeldende kunst en freelancet nu als ontwerper en illustrator. Hij fietste eens van Rotterdam naar Cairo en houdt nogal van verbeelding.

Profiel-pagina