Ga naar de inhoud

Homorechten en racisme gaan bij de Dutch Gayservatives hand in hand

De rechtse homobeweging Dutch Gayservatives is eind september voor de tweede keer aanwezig bij Rotterdam Pride, ondanks de commotie die dit vorig jaar veroorzaakte. Mariska Jung laat zien hoe homonationalisme, racisme en het Nederlandse integratiedebat bij deze belangengroep samenkomen. 

De jaarlijkse Rotterdam Pride kende vorig jaar een nieuwe deelnemer: de Dutch Gayservatives, naar eigen zeggen een ‘club voor rechtse homo’s’. Dit zorgde voor flink wat commotie in Rotterdamse lhbti-kringen. Tijdens de Pride Walk ontstond er een fysieke confrontatie tussen de Dutch Gayservatives en de actiegroep Reclaim Our Pride, die veelvuldig besproken werd op sociale media.

Ook dit jaar zijn de Dutch Gayservatives van plan om mee te lopen tijdens de Pride Walk. Activisten roepen het bestuur van de Rotterdam Pride op om de groep niet te verwelkomen. Wie zijn de Dutch Gayservatives? Wat maakt hun deelname volgens lhbti-activisten zo kwalijk? En welke rol speelt het Nederlandse integratiedebat in hun strijd voor homorechten?

Ballen tonen

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam